Läsvärt

Ge dig själv en fri arbetsyta

Läs artikeln  – Med Conceptum toolbar som finns i både en stående och hängande variant kan du med hjälp av genomtänkt nordisk design skapa en fantastiskt funktionell arbetsplats. Ditt skrivbord går från att vara en avlastningsplats till en yta full med möjligheter och med rum för kreativitet. En arbetsplats som du kommer att trivas med.

Transportera med smarta redskap

Läs artikeln  – Transportutrustning ska avlasta, minska springet och effektivisera arbetet. Enklast är ofta bäst och vi förväntar oss att vagnar och lyftredskap bara fungerar. Genomtänkt funktion och design gör det möjligt. Med smarta konstruktioner och noggrant materialval blir kärror och vagnar lättanvända, hållbara och praktiska.

En bra ljudnivå medför fokus och hälsa

Läs artikeln  – Små förändringar kan skapa en trivsam arbetsmiljö och när distraherande ljud dämpas uppstår förutsättningarna för kreativitet och koncentration. Buller och ljud är inte bara irriterande utan kan leda till både skador och olyckor. Störande ljud är stressande, tröttande och påverkar prestationsförmågan.

Börja nerifrån när du ska välja vagn

Läs artikeln  – Du vill minska springet och effektivisera arbetet. En vagn hjälper till att avlasta och kan transportera fler, större och tyngre saker i samma vända. Tänk på att välja en vagn som klarar av att göra jobbet på bästa sätt på just din arbetsplats. Det gäller att börja nerifrån när du ställer krav på vagnen, annars är det lätt att bli efterklok. Se filmen med våra tips om vad du ska tänka på när du väljer en transport- eller lastvagn.

Skapa förutsättningar att hålla rent och slänga rätt

Läs artikeln  – Idag hanteras en stor mängd olika material och avfall på våra industrier och kontor. I många fall finns det specifika klassificeringar som kräver att hanteringen måste ske enligt givna regler. Utan rätta förutsättningarna att hålla rent och sköta det rätt blir det ofta ett problem. Här kan Gerdmans erbjuda ett stort sortiment av produkter som gör att ni på ett miljö-riktigt och säkert sätt underlättar förvaring, sortering och hantering av både avfall och miljöfarliga ämnen. Det finns inget trivsammare än en prydlig och genomtänkt arbetsmiljö där alla kan ta hand om avfallet på bästa sätt. Det inspirerar till handling.

Konsten att hitta bästa kontorsstolen

Läs artikeln  – Vissa sitter stilla flera timmar, andra är upp och rör sig ideligen. Många arbetar oavbrutet vid datorn, medan några lutar sig tillbaka och pratar i telefon. Somliga är över 2 meter långa, andra bara 1,60. Ändå behöver alla en kontorsstol som hjälper dem att göra sitt bästa på jobbet. Köp hellre en stol med för många inställnings¬möjligheter, än med för få. Då passar den också många fler användare. Vi hjälper dig att hitta rätt bland alla inställningar och modeller. Vi vill att du ska hitta en stol som klarar av sin arbetsuppgift. Annars kan den äventyra både hälsa, prestation och arbetsglädje.

Ergonomi på arbetsplatsen – del 2, arbetsplatsmatta

Läs artikeln  – Ergonomi handlar om att anpassa sitt arbete och sin arbetsmiljö för att skapa de bästa förutsättningarna, både med och utan redskap, för att ens kropp ska kunna användas korrekt och på så sätt minimera skador. Eftersom vi människor egentligen är skapta för att röra på oss och utföra varierande arbetsuppgifter så brukar rådet till oss vara att försöka skapa dynamik i vår vardag. Ett sätt att göra detta, som vi talat om tidigare, är att växelvis stå och sitta när vi jobbar. Då hjälper en bra arbetsplatsmatta. I den här artikeln beskriver vi hur en ergonmisk arbetsplatsmatta både minskar belastning och skapar dynamik.

Ergonomi på arbetsplatsen – del 1, kontor

Läs artikeln  – Att stress och monotona arbetsställningar påverkar vår vardag är de flesta av oss medvetna om. Så hur står det egentligen till med våra kontorskroppar? Ger vi dem förutsättningar för att användas på rätt sätt och undvika felbelastningar, värk och i slutändan stress? Framförallt vad kan vi göra åt det?

;