<

Meny

Lyftbord & Saxlyftbord

Läs mer

Alltid fraktfritt
och 7 års garanti
– helt enkelt

per sida
Visning
Lyftbord Silverstone HWY-serie
 varianter
enkelsax, lyftkapacitet 500-3000 kg
 • Basmodell
Lyftbord Silverstone HW-serie
 13 varianter
lyftkapacitet 1000-4000 kg
 • Basmodell
Lyftbord Silverstone SL1001
lyftkapacitet 1000 kg, LxB 1140x1420 mm
 • Basmodell
Lyftbord Silverstone SU1001
lyftkapacitet 1000 kg, LxB 1140x1420 mm
 • Basmodell
 • U-bord
Lyftbord Edmolift CL 1001/CL 2000
 varianter
lyftkapacitet 1000-2000 kg
 • Premiummodell
Lyftbord Edmolift T-Serie
 19 varianter
enkelsax, lyftkapacitet 1000-3000 kg
 • Premiummodell
Lyftbord Edmotlift TCR 500
lågbyggd, lyftkapacitet 500 kg, LxB 900x600 mm
 • Premiummodell
 • Lågbyggd
Lyftbord Edmolift TCL 1000B
lyftkapacitet 1000 kg, LxB 1350x1000 mm
 • Premiummodell
Lyftbord Edmolift T-serie, kompakt
 varianter
kompakt, lastkapacitet 500-1500 kg
 • Premiummodell
Lyftbord Edmolift E-serie
 varianter
lågbyggt, lyftkapacitet 600 kg
 • Premiummodell
 • E-bord
 • Lågbyggd
Lyftbord Edmolift U-serie
 varianter
lågbyggt, lyftkapacitet 1000 kg
 • Premiummodell
 • U-bord
 • Lågbyggd
Lyftbord Edmolift T-serie, lågbyggd
 varianter
lågbyggd, lyftkapacitet 600-1000 kg
 • Premiummodell
 • Lågbyggd
Pallunderrede till Edmolift lyftbord
ökar höjden med 140 mm, till Edmolift lyftbord

Lyftbord & Saxlyftbord

Arbete inom industrier är tungt och påfrestande för kroppen, och det är mer och mer viktigt att ha rätt ergonomiska lyfthjälpmedel i form av elektriska lyftbord och saxlyftbord. Med ett elektriskt saxlyftbord förenklas den tunga hanteringen på industrin och man får snabb och enkel rätt arbetshöjd för att undvika skador. Vi på Gerdmans har ett brett utbud av elektriska hydraulbord som passar för alla typer av behov, tillsammans bygger vi bättre arbetsplatser!

Vad bör man tänka på vid köp av ett elektriskt lyftbord eller saxlyftbord?

Beroende på vad det finns för behov på arbetsplatsen finns det olika lösningar på hydrauliskt lyftbord och saxlyftbord som kan rekommenderas. Först och främst behöver man titta på vilka vikter bordet behöver kunna klara av. För lättare vikter finns det bord som klarar av 500 till 1000 kg i belastning, men det går att få bord som klarar av vikter ända upp till 4000 kg. Med ett elektriskt saxlyftbord är det enkelt och smidigt att göra tunga lyft utan några problem.

Utöver vilka vikter bordet ska klara av är det viktigt att tänka på vilken arbetshöjd bordet måste kunna nå. Inte nog med att man behöver få rätt arbetshöjd, det är också viktigt att det sker snabbt. Varje moment som tar längre tid betyder minskad produktion eller förseningar som kan kosta företaget mycket pengar över längre perioder. Rätt arbetshöjd undviker arbetsrelaterade förslitningsskador på personalen, och ökar ergonomin i vardagen. Det vanligaste är lyfthöjder från 200 till 1000 mm, men det finns även höglyftande lyftbord med en lyfthöjd ända upp till 1700 mm. För de tillfällen det inte är viktigt att komma högt upp utan det är mer viktigt att komma lågt finns det även lågbyggt lyftbord och saxlyftbord som alternativ. Denna typ av lågt lyftbord har en slimmad mekanik som gör att du får en låg inbyggnadshöjd vilket gör en inbyggnadsgrop onödig. Med en låg starthöjd underlättas ergonomin vid manuell hantering av pallar eller liknande, det blir enklare att förflytta tungt gods på rätt plats av ditt saxlyftbord. För de tillfällen man vill ha en hantering av pallar med ledstaplare eller liknande finns det även saxlyftbord med u-form. Ett U-format lyftbord gör att man kan köra in ledstaplaren från kortsidan för att lägga pallen på bordet utan att underredet tar i.

Säkerhet kring lyftbord och saxlyftbord

Alla våra lyftbord och saxlyftbord kommer med de säkerhetsfunktioner som krävs för att de ska kunna användas på den svenska marknaden. Inbyggda klämskydd finns som standard på alla våra bord. Ett klämskydd är som en ram som sitter i bottnen på bordsytan, kommer något mellan skivan när man håller på att sänka bordet bryter det funktionen och stannar bordet. Ramen fungerar med andra ord som en strömbrytare, vilket gör att man undviker onödiga klämskador. Som standard kommer även alla våra lyftbord med en nödbrytare ut i fall något går fel, vilket är ytterligare en säkerhetsfunktion som ska finnas med på alla lyftbord och saxlyftbord.

Har du frågor eller funderingar kring lyftbord eller saxlyftbord?

Är du osäker på vilken typ av bord som passar för just din verksamhet? Tveka inte att kontakta oss på Gerdmans, du kan nå oss via telefon, chatt eller mail. Vi hjälper dig mer än gärna med dina frågor! Vi har alltid 7 års garanti och fri frakt, oberoende vad du köper för produkt. Vi har även 30 dagars fri returrätt på alla köp, och kan skicka det mesta från vårt lager inom 24 timmar.

Har du inte hittat vad du letar efter? Vi har möjligheten att få fram fler alternativ än vad vi visar på vår hemsida, det är bara att fråga!