<

Meny

Industrihjul & Rullbana

Läs mer

Alltid fraktfritt
och 7 års garanti
– helt enkelt

per sida
Visning
Rullbana Sif, komplett paket
 varianter
plast- och plåtrullar, ställbara benstöd
 • För lätt och medeltungt gods
 • Klarar 250 kg/m
 • Basmodell
Rullbana för pall Rogn, komplett paket
 varianter
stålrullar, med ställbara benstöd
 • Pallhantering
 • Klara 1000 kg/m
 • Basmodell
Rullbana mobil
längd 416-1295 mm, med låsbara hjul
 • Instegsmodell
 • Justerbar längd
Saxbana Setten
 varianter
för hantering av lättare gods
 • Flexibel form
 • Enkel att flytta runt
 • Basmodell
Polyamidhjul med glidlager
 10 varianter
glidlager, max 150-1000 kg
Polyamidhjul med kullager
 varianter
kullager, max 300-1000 kg
Polyamidhjul med hus av stålplåt
 11 varianter
länkhjul med glidlager eller rullager
Polyamidhjul med hus av stålplåt, broms
 10 varianter
länkhjul med broms, glidlager eller rullager
Polyamidhjul med hus av stålplåt, fast
 11 varianter
fast hjul, glidlager eller rullager
Polyamidhjul, löst hjul
 11 varianter
löst hjul med glidlager eller rullager

Industrihjul & Rullbana

Effektivisera dina transporter med industrihjul och rullbanor från oss på Gerdmans. Vi har ett brett utbud av industrihjul, som exempelvis länkhjul och fasta hjul i nylon, gummi eller luftgummi. Med en rullbana kan du förenkla och effektivisera din transport av småpaket på lagret, vilket skapar en effektivare hantering. Tillsammans skapar vi bättre arbetsplatser!

Olika typer av hjul

Så vad skiljer dom olika hjulen åt? Varför ska man välja ett länkhjul i nylon över ett länkhjul i massivgummi och vice versa? För att kunna välja rätt industrihjul är det viktigt att veta två saker, vilket underlag ska hjulet rulla på samt vilka vikter ska hjulet klara av. Beroende på svaret finns det hjultyper som är bättre eller sämre lämpade för olika arbetsuppgifter.

Den absolut vanligaste typen av material på industrihjul är i massivgummi. Med ett massivgummihjul får du ett hjul som är användbart nästan överallt, som är stötfast och vibrationsdämpande och som är skonsamt mot underlaget den körs på. Massivgummihjul passar utmärkt på lager eller annan produktionsmiljö där man har betonggolv, vilket ger en tyst och mjuk körning.

Luftgummihjul är en annan typ av lösning som primärt lämpar sig för utomhusbruk. Med ett luftgummihjul får du ett hjul som är skonsamt mot underlaget, vibrationsdämpande och som klarar av ojämt underlag enklare. Luftgummihjul kommer oftast med en mönstrad utsida vilket gör att dom klarar av utomhusmiljöer på ett utmärkt sätt.

Ett hjul av nylon är väldigt slitstarkt och lämpar sig väl för inomhusbruk primärt men funkar även bra utomhus tack vare sin hårda yta. Ett nylonhjul är skonsamt för underlaget, mycket slitstarkt samt beständig mot många typer av vätskor. Den här typen av hjul klarar av rejält med belastning, vilket gör dom lämpliga på platser där höga krav ställs på viktkapacitet.

Detta är bara ett urval av alla de olika typer av industrihjul och material som finns tillgängliga, solklart går det att få andra lösningar också! Men detta är de absolut vanligaste varianterna som används på industrihjul i dagsläget.

Olika typer av hjullager

Så när du väl har valt vilket material du ska ha på ditt hjul kan det även vara dags att titta på vilket typ av hjullager som kommer med ditt industrihjul. Val av hjullager påverkar känslan av vagnen vid rullning samt hur tufft det är att få vagnen i rullning. Med mer avancerade hjullager får du oftast en smidigare gång än med enklare varianter, men ibland behöver man inte mer än en enkel lösning för att hjulet ska fungera tillfredställande. Nedan är ett urval av de olika hjullager som våra industrihjul kommer med.

Glidlager är den enklaste varianten av hjullager på ett industrihjul. Ett glidlager är ett kostnadseffektivt hjullager som är korrosionsbeständigt samt underhållsfritt vid normal användning. Den här typen av hjullager används oftast på vagnar eller redskap där man kör med en låg hastighet. Vid högre hastigheter kan problem uppstå på grund av varmkörning.

Med ett rullagrat industrihjul får du ett stabilt, motståndskraftigt och mestadels underhållsfritt hjullager. Ett rullagrat hjul används ofta på länkhjul till vagnar eller liknande och tål normala hastigheter. Den här typen av hjullager smörjs upp med långtidsverkande fett och blir nästintill underhållsfria under sin livslängd.

Kullager är den absolut bästa typen av hjullager. Med ett kullagrat hjullager får du ett hjul som rullar enkelt och smidigt utan några hinder och som klarar av högre hastigheter utan någon varmkörning. Det finns andra typer av hjullager, men de här tre varianterna är de absolut vanligaste förekommande. Glöm inte att även titta på om det ska vara ett bromsat hjul samt vilken infästning ditt industrihjul ska ha innan du väljer.

Har du frågor eller funderingar kring industrihjul eller rullbana?

Är du osäker på vilken typ av industrihjul eller rullbana som passar för just din verksamhet? Tveka inte att kontakta oss på Gerdmans, du kan nå oss via telefon, chatt eller mail. Vi hjälper dig mer än gärna med dina frågor! Vi har alltid 7 års garanti och fri frakt, oberoende vad du köper för produkt. Vi har även 30 dagars fri returrätt på alla köp, och kan skicka det mesta från vårt lager inom 24 timmar.

Har du inte hittat vad du letar efter? Vi har möjligheten att få fram fler alternativ än vad vi visar på vår hemsida, det är bara att fråga!