<

Meny

Barstol & Barpall

Läs mer

Alltid fraktfritt
och 7 års garanti
– helt enkelt

per sida
Visning
Barstol Zafiro
 varianter
laminerad sits i olika färger
 • Modern
 • Sits i högtryckslaminat
Barstol Jonas
 16 varianter
med ben eller medar, olika färger
 • Modern
 • Sits i plast
Barstol Z
2-pack, svart/krom
 • Klassisk
 • Sits i konstläder
 • 2-pack
Barstol Artin
 varianter
4 st/fp, finns i flera färger
 • Stabil
 • Stapelbar
 • UV-Stabliserad
Pall Annie
 varianter
sits i bok, två olika storlekar
 • Klassisk
 • Stabelbar

Barstol & Barpall

Komplettera ditt ståbord med en snygg barstol eller barpall och ge dina gäster och besökare en möjlighet att sätta sig ner en kort stund för att vila. Vi på Gerdmans har ett brett utbud av barstol och barpall, allt du kan tänkas behöva, tillsammans bygger vi bättre arbetsplatser!

Se även vårt utbud av ståbord och barbord till din stol här!

Att tänka på vid köp av en barstol eller barpall

En vanlig fråga som oftast ställs vid köp av en barstol eller barpall är vilken höjd det ska vara på stolarna för att man ska få rätt sitthöjd. Precis som vid ett vanligt matsalsbord bör avståendet mellan din barstol eller barpall och ditt barbord vara ungefär 30 cm för bästa komfort för dina gäster. De flesta typer av barbord finns i två olika höjder, antingen 90 cm eller 110 cm, välj därefter barstol eller barpall efter behov. En barstol eller barpall kommer oftast med en sitthöjd på 65 till 75 cm. Se bara till att du får en bekväm sitthöjd för armar och axlar, så det blir en avslappnad och korrekt sittställning.

Skillnad mellan en barstol och en barpall

Så vad är skillnaden mellan en barstol och en barpall? Oftast handlar det endast om man har eller inte har ett ryggstöd. Trots att man nästan alltid väljer att kalla en barpall för barstol så är det här med ryggstödet något viktigt att tänka på, då det påverkar hur du har tänkt använda dina barstolar. Har du ont om utrymme kan ett ryggstöd bli ett störande moment, då det ger ett lite otympligare intryck i rummet och tar mer plats. Samtidigt ska man vara medveten om att ryggstödet på din stol ger bättre komfort, och funkar utmärkt vid längre sittningar. En barpall utan ryggstöd ger ett luftigare intryck, men kommer i gengäld vara obekväma att sitta på i flera timmar i sträck. Ett alternativ är att titta på en barstol med ett lägre ryggstöd som endast ger stöd vid ländryggen, då får man fördelarna med eller utan ryggstöd i ett.

Har du frågor eller funderingar kring barstol eller barpall?

Är du osäker på vilken typ av barstol eller barpall som passar för just din verksamhet? Tveka inte att kontakta oss på Gerdmans, du kan nå oss via telefon, chatt eller mail. Vi hjälper dig mer än gärna med dina frågor! Vi har alltid 7 års garanti och fri frakt, oberoende vad du köper för produkt. Vi har även 30 dagars fri returrätt på alla köp, och kan skicka det mesta från vårt lager inom 24 timmar.

Har du inte hittat vad du letar efter? Vi har möjligheten att få fram fler alternativ än vad vi visar på vår hemsida, det är bara att fråga!