<

Meny

Stolar & Bord - Kombinera stol och bord efter ditt behov

Läs mer

Alltid fraktfritt
och 7 års garanti
– helt enkelt

Stolar & Bord - Kombinera stol och bord efter ditt behov

För att skapa en inbjudande miljö för medarbetare är det viktigt att man har rätt stolar och bord som inte bara ser snygga ut, utan även är bekväma att sitta och använda under längre tider. Runda bord, ovala bord, fyrkantiga bord eller rektangulära bord, det finns bord i alla möjliga former så du kan hitta ett bord som är rätt för dig, gärna kombinerat med en snygg skalstol eller matsalsstol. Tillsammans skapar vi bättre arbetsplatser!

Tänk på det här vid köp av bord

Med rätt bord skapar du utrymme för kreativitet och idéer samt ger en plats för avkoppling under dagen. Men att välja rätt bord kan ibland vara svårt. Vad ska man titta på? Är det designen på bordet som är viktigt, eller något annat? Vi har flera olika typer av bord, allt från konferensbord, matsalsbord och runda bord till hopfällbara och fällbara bord. Genom att tänka igenom några enkla saker innan du väljer ditt bord blir det enklare för dig att välja rätt direkt.

Börja med att tänka igenom hur stort bordet får vara samt hur många personer du behöver få plats med runt varje bord. Ska det vara ett bord för 6, 8, 10 eller kanske 12 personer? Har du ett litet utrymme men vill få plats med så många som möjligt? Då kan ett runt pelarbord vara en bra och smidig lösning eftersom ett pelarbord saknar de vanliga fyra benen i varje hörn, vilket gör att du kan utnyttja den runda formen maximalt och på så sätt få in extra stolar om det skulle behövas. Mät gärna ytan där du ska placera ditt bord för att se till att det finns tillräckligt med utrymme för både bord, stolar samt människor. Helst bör man ha 1 meter utrymme bakom varje stol så man kan gå bakom stolen när någon sitter ner, det finns plats att dra ut stolen med mera. Tänk även igenom vilket material ditt bord ska vara tillverkar i. Ska det vara ett bord i stryktålig laminat eller ett bord i massivt trä? Välj material på ditt bord efter var det ska användas. Om det ska användas i en miljö med mycket människor är vår rekommendation att titta på ett bord tillverkat i laminat, då laminat tål tuffare tag och håller längre.

Tänk på det är vid köp av stol

En matsalsstol, skalstol eller besöksstol ska inte bara vara snygg i inredningen, den ska även hålla hög kvalité samt vara bekväm nog för längre perioder av sittande. Därför är det viktigt att tänka igenom vilket behov man har på sin stol innan man väljer den. Om du väljer en stol med armstöd får du högre sittkomfort då armstödet avlastar och ger armarna en plats att vila på vid längre sittande. Väljer du en matsalsstol eller besöksstol klädd i tyg eller med en stoppad sits får du en ökad komfort som gör att du kan sitta länge i stolen. Tänk dock på att en stol med tyg inte går att torka av om det ska vara i en miljö där det kan tänkas behövas göras då och då. I så fall är en skalstol i trä en bättre lösning.

Behöver din matsalsstol, skalstol eller besöksstol vara stapelbar? En stapelbar stol gör det enklare att hantera stolarna vid till exempelvis städning eller när man vill förvara ett par extrastolar på ett smidigt sätt. De flesta av våra stolar är stapelbara men dubbelkolla gärna för säkerhetsskull om detta är en viktig funktion för dig.

Har du frågor eller funderingar kring stolar och bord?

Är du osäker på vilken typ av stolar och bord som passar för just din verksamhet? Tveka inte att kontakta oss på Gerdmans, du kan nå oss via telefon, chatt eller mail. Vi hjälper dig mer än gärna med dina frågor! Vi har alltid 7 års garanti och fri frakt, oberoende vad du köper för produkt. Vi har även 30 dagars fri returrätt på alla köp, och kan skicka det mesta från vårt lager inom 24 timmar.

Har du inte hittat vad du letar efter? Vi har möjligheten att få fram fler alternativ än vad vi visar på vår hemsida, det är bara att fråga!