Låt ditt hemmakontor ge dig en bra ergonomi

Ergonomi home

I över ett och ett halvt års tid har många av oss arbetat hemifrån, och det mesta pekar mot en ny vardag där vi i framtiden även kommer arbeta hemifrån vissa dagar i veckan. Även om hemarbete kommer med många fördelar är det framöver extra viktigt att man tänker på vilken ergonomi man har i sitt hemmakontor. Vi på Gerdmans har alla de produkter och tillbehör du behöver för att få bättre ergonomi under din arbetsdag hemifrån!

Arbete hemifrån behöver inte innebära dålig ergonomi

För många har förflyttningen av arbete från kontoret till hemmet inneburit att man fått arbeta i köket eller i vardagsrummet då man har saknat en ordentlig arbetsyta i sitt hem. Det funkade kanske tillfälligt i början av pandemin, men efter nästan 2 års arbete hemifrån är många i behov av att se över sin arbetsyta i hemmet för att göra den mer ergonomisk. Med ett höj och sänkbart skrivbord får man möjligheten att enkelt variera sin arbetsställning under dagen. Att röra på sig och undvika längre perioder av stillasittande är viktigt för en bra ergonomi. Den ökade rörelsen får igång blodcirkulationen och gör dig piggare och alertare. Höj och sänkbart skrivbord Venla finns i flera olika storlekar och utförande vilket gör det enkelt att hitta en variant som passar in i din heminredning på ett snyggt sätt.

Är det ont om plats i ditt hem? Med ett laptopstöd Sun-Flex Easydesk Rise kan du förvandla ditt middagsbord till en ergonomisk arbetsyta! Du ställer enkelt Easydesk Rise på en tillräckligt stor yta och får plats för din laptop och alla de tillbehör du kan behöva som till exempelvis ett tangentbord. När arbetsdagen är över kan du enkelt plocka isär Easydesk Rise och stuva undan den, så du kan börja använda ditt middagsbord som vanligt igen. Du får med andra ord alla de fördelarna som finns med ett höj och sänkbart skrivbord, fast i ett mindre format.

Glöm inte att sitta på rätt sätt i ditt hem!

Ok, så du kanske inte har plats i ditt hem för ett höj och sänkbart skrivbord och är tvingad att arbeta vid ditt köksbord. Hur kan du i så fall förbättra din ergonomi? Det du enkelt kan påverka är att byta ut din köksstol mot en rejäl och inställningsbar kontorsstol istället.

Ergonomi2

Kontorsstol Orion passar enkelt in i hemmet utan att bli ett störande element och ger dig de inställningsmöjligheter du behöver för en bra ergonomi. Tycker du att en kontorsstol fortfarande inte hade passat in i ditt hem? En sittboll VLUV fungerar som en snygg inredningsdetalj som även ger dig en bra ergonomisk sittställning. VLUV gör att du får arbeta med överkroppen vilket stärker din muskulatur i din midja, vilket är positivt för din hållning. VLUV finns i flera färger och storlekar och smälter enkelt in i ditt hem när den inte används.

Har du de rätta tillbehören i hemmet?

Du kanske redan har ett skrivbord och en bekväm kontorsstol i ditt hem, men känner fortfarande att något saknas för att du ska kunna känna dig riktigt bekväm med hemarbetet. Glöm inte att titta på vilka tillbehör du kanske behöver för att ta ditt hemkontor till nästa nivå! Med en monitorarm kan du enkelt få upp din skärm från ditt skrivbord vilket ger dig mer yta att använda på skrivbordet. En monitorarm som till exempel Monitorarm Anton har stöd för att hantera 2 skärmar samtidigt, vilket ger dig rejält med utrymme på skrivbordet. Har du även fått ett större råttbo av sladdar och kablar efter flytten till hemarbete? Med en kabelkorg skapar du enkelt ordning och reda bland dina sladdar och får en snygg och prydlig installation i ditt hemkontor av din teknik.

Behöver du hjälp med hur du inreder ditt hemmakontor på bästa sätt? Vi på Gerdmans finns tillgängliga här för dig, tveka inte att kontakta oss för personlig rådgivning på vilka lösningar som kan funka bäst för ditt hemmakontor! Tillsammans skapar vi bättre arbetsplatser, oavsett om det är på kontoret eller i hemmet!

;