Våra tips för en ergonomisk arbetsdag

Ergonomi

Vi kan enkelt påverka hur vi mår under arbetsdagen genom att tänka på hur vi utformar vår arbetsplats lite extra. Med en ergonomiskt utformad arbetsyta rör vi på kroppen på ett bättre sätt, vilket ger oss många hälsofördelar över längre tid. Vi på Gerdmans har sammanställt några tips på vad du bör tänka på för att skapa en ergonomisk arbetsplats och ge dig själv en mer hälsosam vardag!

Ett höj och sänkbart arbetsbord ger dig möjligheten att variera din arbetsställning

Sitter du ner vid varje tillfälle som ges? Om du sitter ner ofta under din arbetsdag utan att variera din arbetsställning får du stela muskler och sänkt blodcirkulation vilket inte är bra för kroppen. Att stå upp en hel arbetsdag är heller ingen lösning då det sliter på knä och leder. Så vad är bäst?

Ergonomi2

Med ett höj och sänkbart arbetsbord kan du enkelt variera din arbetsställning under arbetsdagen från stående till sittande. Genom att variera din arbetsställning ökar du din blodcirkulation och syresättning vilket skapar energi i kroppen. Att ha en varierad arbetsställning är endast en av fördelarna med ett arbetsbord av den här typen, det finns många fler! Till alla våra höj och sänkbara arbetsbord går det anpassa arbetsbordet exakt efter ditt behov med våra påbyggnadssektioner. Du kan enkelt sätta dit en verktygspanel, en förvaringshylla eller en backlist för smådetaljer som exempel. Skulle du behöva en speciallösning för just ditt behov är det enkelt att prata med oss, vi har möjligheten att lösa det mesta! Ditt nya arbetsbord blir med andra ord en ergonomisk och flexibel lösning för ditt företag vilket gör ditt arbete effektivare och hälsosammare.

Med en arbetsplattsmatta blir det skönare att stå upp

Ergonomi3

Att stå på ett hårt betonggolv en hel arbetsdag känns i dina fötter och leder i slutet av dagen. En arbetsplattsmatta kan vara lösningen, den avlastar dina leder vilket gör att du enklare klarar av att stå upp hela arbetsdagen. Våra arbetsplattsmattor är tillverkade med en mjuk avlastande skumkärna och ett stryktåligt yttre skikt som tål slitage. Välj mellan en färdig variant eller måttanpassa din arbetsplatsmatta efter ditt behov. En matta som till exempelvis Senso Style Ribb passar utmärkt i en torr lagermiljö för att avlasta knä och leder.

Ibland behöver man sitta ner

Vi vet med oss att stillasittande inte är bra för kroppen i längden och att vi mår bra av att röra på oss. Men ibland måste man sitta ner under arbetsdagen. Det är vid sådana tillfällen som det är extra viktigt att ha en ergonomisk arbetsstol som ger en bekväm sittställning. När du tittar på vilken arbetsstol som är rätt för dig, titta på vilka inställningsmöjligheter som finns på stolen. Ska du sitta ner under hela din arbetsdag kan det vara bra att titta på en arbetsstol eller industristol med fler inställningsmöjligheter, då det ger dig en mer ergonomisk sittställning. Är det tänkt att du endast ska sitta någon eller några timmar om dagen kan en enklare arbetsstol räcka. Industristol Hebe är ett exempel på en smidig arbetsstol som funkar utmärkt för kortare sittstunder.

Om du har frågor eller funderingar vilken lösning som är bäst för dig, tveka inte att kontakta oss på Gerdmans så hjälper vi dig. Tillsammans bygger vi bättre arbetsplatser!

;