4 tips för en bättre ergonomi

4 tips Ergonomi

Med långa timmar framför datorn vid våra skrivbord är det viktigt att vi har rätt ergonomi för att inte slita på kroppen i onödan. Ta del av våra tips för hur du får en bättre ergonomi i din arbetsdag, vilket ger dig mer energi och sparar på kroppen!

Se till att du har ett bra armstöd till din kontorsstol

När du sitter vid ditt skrivbord är det viktigt att dina armar har stöd från din kontorsstol så du inte sliter på axlarna i onödan. Se till att din kontorsstol har inställningsbara armstöd du kan anpassa efter din kropp. För extra ergonomi, se till att armstödet är ett så kallat 4D armstöd. Med 4D innebär det att du kan ställa in höjd, djup, sidledes samt vinkel, vilket gör att du kan få perfekt stöd för dina armar. Dina armar bör vara i en 90 graders vinkel för att ha bästa ställning.

Ha rätt sitthöjd på din kontorsstol

Sitthöjd Stol

Om du sitter för lågt i din kontorsstol utsätter du din kropp för mer påfrestning varje gång du stället dig upp. Dina knän får en onaturlig sittställning vilket gör att blodcirkulationen blir nedsatt. Se till att du har 90 graders vinkel på dina ben när du sitter ner för att få rätt sitthöjd, då kommer kroppen tacka dig i långa loppet! Använd gärna ett fotstöd om du behöver sitta högre upp när du arbetar, då bibehåller du den goda sittställningen.

Sittdjup Kontorsstol

Glöm inte bort sittdjupet

Djupet på din stol är kanske inte något du tänker på så ofta, men det är viktigare än du tror! Om du har korta ben och din stol inte går att anpassa på djupet kan det innebära att dina ben sticker ut, alternativt att du inte får stöd från ditt ryggstöd då du inte når hela vägen tillbaka med ryggen. Titta därför gärna på en kontorsstol som ger dig möjligheten att anpassa ditt sittdjup. För att ställa in ditt sittdjup på rätt sätt, se till att du sitter så långt bak du kan så du får stöd från ryggstödet. Kontrollera därefter utrymmet mellan sitsen och baksidan på ditt ben, kan du få in din hand mellan sitsen och benet är det perfekt.

Undvik ”gamnacke”

Gamnacke

Många av oss arbetar inte längre vid stationära datorer utan har laptops som vi skriver på. Laptopen är ett utmärkt arbetsverktyg för det moderna kontoret, det ger dig möjligheten att arbeta på olika platser i kontoret där du trivs bäst. Många placerar dock sin laptop direkt på skrivbordsytan, vilket gör att man måste böja på nacken och titta ned i skärmen. Ibland kan det leda till en stel nacke om man gör det under längre perioder. Genom att få upp din laptop från skrivbordsytan i ögonhöjd blir det enklare för dig att få en bra ergonomisk hållning under arbetsdagen. Med en laptophållare eller monitorhållare är det enkelt att positionera dina skärmar där du vill ha dom.

Har du frågor eller fundering kring hur du kan förbättra din ergonomi?

Är du osäker på vilka åtgärder du kan göra för en bättre ergonomi? Tveka inte att kontakta oss på Gerdmans, du kan nå oss via telefon, chatt eller mail. Vi hjälper dig mer än gärna med dina frågor! Vi har alltid 7 års garanti och fri frakt, oberoende vad du köper för produkt. Vi har även 30 dagars fri returrätt på alla köp, och kan skicka det mesta från vårt lager inom 24 timmar.

Har du inte hittat vad du letar efter? Vi har möjligheten att få fram fler alternativ än vad vi visar på vår hemsida, det är bara att fråga!

;