3 tips för din utemiljö

3 Tips

Med rätt tänk blir det enkelt att skapa en trevlig och välkomnande utemiljö för besökare och medarbetare. Oavsett om det gäller entrén till företaget, bakgården på bostadsrättsföreningen eller någon annan typ av offentlig miljö, påverkar valet av inredning och underhållet av utemiljön känslan av platsen.

Med rätt utemöbler finns det plats åt alla

café

Med solen kommer även besökarna till utemiljön, därför är det extra viktigt att alla har en sittplats de kan njuta på. Beroende på hur det är tänkt att din utemiljö ska användas kan det vara värt att fundera på vilken typ av utemöbel som passar in bäst. För en intimare miljö kan ett mindre cafébord med utestolar vara rätt lösning. Med ett cafébord blir det enkelt att flytta runt möblemanget efter behov och man kan skapa små klusters av bord och stolar för spontana möten ute i solen. I en mer offentlig miljö kan en parkbänk vara en utmärkt lösning för att erbjuda en rastplats åt besökare. Beroende på placeringen av parkbänken kan du belysa utvalda delar av utemiljön och låta dina besökare njuta av utsikten på bästa sätt. Genom att tänka igenom hur du vill presentera din utemiljö för dina besökare kan du möblera den på rätt sätt och se till att dina besökare får ett bra intryck.

Gör det enkelt att hålla rent och snyggt i utemiljön

Besökare i din utemiljö skapar förr eller senare ett problem som behöver tas hand om, nämligen avfall. Även fast de flesta besökare tar sitt ansvar för sitt avfall blir det oftast delar över i miljön. Därför är det viktigt att du erbjuder dina besökare en möjlighet att slänga sitt skräp. Genom att placera ut avfallsbehållare på de platser där du har flest besökare i utemiljön skapar du naturliga områden där de kan slänga sitt skräp. En vägghängd avfallsbehållare kan bli en perfekt skräpuppsamlare i en passage med lite utrymme, medan en fristående avfallsbehållare fungerar som en naturlig samlingspunkt. Se gärna till att placera dina avfallsbehållare där besökarna enkelt kan se dom, då blir även enkelt att slänga skräpet på rätt ställe. Om dina besökare av någon anledning ändå inte lägger skräpet på rätt ställe finns det lösningar som underlättar underhållet! Med en skräpplockare eller sopmaskin blir det enkelt att hålla ordning och reda. För större volymer av skräp som ligger på marken är en sopmaskin en smidig och enkel lösning som fångar upp avfallet, medans skräpplockare är perfekt för detaljstädning av smådelar.

Skapa plats för ordning och reda

cykel

Med vinterns uttåg och vårens intåg blir det naturligt att mer och mer av dina besökare tar cykeln till jobbet istället för bilen. Om du inte har en plats för dina besökares cyklar blir det snabbt oreda och din utemiljö kommer se stökig ut. Med ett cykelställ blir det enkelt för besökarna att ställa sina cyklar på rätt plats och på så sätt undvika oreda. Cykelställ finns för cyklar, mountainbikes eller elscooters, välj den variant som passar din utemiljö bäst. Vill du skydda dina besökare och deras cyklar från väder och vind är ett cykelskjul den bästa lösningen.

 

Genom att tänka igenom ditt och dina besökares behov kan du enkelt skapa en bekväm och inbjudande utemiljö. Vi på Gerdmans har allt du kan tänkas behöva för att få ordning och reda på din utemiljö, tillsammans skapar vi bättre arbetsplatser!

 

;