Välj rätt hylla för din arbetsplats


Gerdmans har ett brett sortiment av hyllor för industri och lager, men också för butiker och kontor. Vad behöver din hylla klara av? Vilken miljö ska lagerhyllan fungera i? Kanske behöver du mer lagerkapacitet i framtiden? Här är några bra tips!

1. Vad ska din hylla klara av att bära?

För ett traditionellt lager med kontinuerlig användning av lagerhyllan ska du titta efter ett robust hyllsystem i stål eller plåt med hög belastningskapacitet. Varje hyllplan har sin maxvikt, precis som sektionen i sin helhet. Det lönar sig att välja premium direkt, så slipper du byta senare. Gerdmanshyllan är en storsäljare som klarar 1200 kilo per sektion.

 

För ett kontor, städutrymme eller annat rum som ska förvara lättare produkter och gods räcker en enklare lagerhylla långt. Exempelvis Tidan i obehandlad massiv FSC-certifierad furu. Eller Lagan.

2. Vilken miljö ska hyllan stå i?

Pallställ och lagerhyllor som är lackerade passar lagerlokaler i en torr miljö. De allra flesta alltså. Gerdmans har ett stort sortiment hyllor och hyllsystem som passar din verksamhet.

 

För kylda utrymmen och utsatta miljöer ställs särskilda krav på lagerhyllan. Våra rostfria plåthyllor uppfyller alla krav som ställs på hantering av livsmedel. En galvaniserad stålhylla fungerar bra på exempelvis ett utomhuslager.

 

Hyllsystemet Flex passar särskilt bra i frysrum och frysmiljöer. Lagerhyllan är i rostfritt galvaniserat stål som klarar hög belastning samt perforerade plasthyllplan som är godkända för livsmedelsmiljö

3. Tänk framåt!

Gerdmanshyllan och lagerhyllan Flex är flexibla hyllsystem som är enkelt att bygga ut när din verksamhet växer. Du kan komplettera med tillbehör som fler hyllplan, verktygstavla eller en hel arbetsbänk i din Gerdmanshylla.

4. Vi hjälper dig att planera

Vi gör det enkelt för dig att planera och maximera förvaringen eller lagerutrymmet. Välj höjd, bredd, djup, färg, gaveltyp, antal hyllplan och sektioner, så plockar hyllkonfiguratorn fram en inköpslista med det du behöver. Till hyllkonfiguratorn!

5. Enkelt att montera

Gerdmans lagerhyllor är enkla att montera. Du klarar dig helt utan verktyg, bultar eller skruv till 99 procent av lagerhyllorna i vårt sortiment.;