5 tips för bättre möten

Allt fler företag inser vikten av att jobba agilt och flexibelt – något som ställer helt nya krav på arbetsplatsens miljöer. Vi ger dig fem tips på hur du enkelt kan optimera din arbetsplats för att ge rum åt den nya tidens spontana och kreativa möten. I en snabbföränderlig och digitaliserad omvärld krävs det att företag ser över sina arbetssätt och sitt ledarskap. Dagens höga tempo kräver flexibilitet, snabba omställningar och teamarbete snarare än hierarkier, byråkrati och formaliteter. Som chef innebär detta att du inte längre kan peka med hela handen, ha strama tyglar och vara kontrollerande – du ska snarare agera coach, vara delaktig och fungera som ett bollplank. Att anpassa sin företagskultur till denna verklighet är ett måste för att vara konkurrenskraftig, men det ställer även nya krav på arbetsplatsens utformning där spontana möten, flexibla utrymmen och öppna mötesplatser blir viktigare och viktigare.

 

Gerdmans har tagit fram fem enkla tips på hur din arbetsplats kan inredas för att ge rum åt dagens nya möteskultur. Genom att inreda flexibelt, öppet och kreativt kan ni med små medel skapa en miljö där det alltid är enkelt att ha ett spontant, givande och konstruktivt möte.

 

När ni jonglerar många projekt – låt bollarna ligga på golvet

När ni har många projekt på gång är det viktigt att skapa mötestillfällen som både är lustfyllda, kreativa och bekväma – annars är risken att luften går ur rummet. Ett enkelt sätt att göra detta på är att inreda olika mötesmiljöer med hjälp av stilrena och ergonomiska sittbollar. Bollarna finns i många olika material och färger och kan enkelt matchas med inredningen på just er arbetsplats.

När ni behöver struktur – rama in i stället för att skärma av

Dagens nya och agila arbetssätt kräver stort utrymme för flexibilitet. Ibland krävs det lugn och ro på mötet - men lika ofta är det en öppen och inkluderande mötesmiljö som behövs. För att ge förutsättningar för många olika typer av möten är det viktigt att inreda arbetsplatsen med en en varierad mötesinredning. Med modulsoffor kan man bygga olika formationer av sittgrupper perfekta för såväl stora som små möten. Modulsofforna finns i många olika utföranden och kan anpassas och förändras efter skiftande behov. För att inte låta ljudnivån bli för hög kan dessa enkelt kompletteras med stilrena ljudabsorbenter som gör mötet mer inramat. Smidigt, enkelt och flexibelt – precis som dagens arbetsliv kräver.

Ta mötet till nya höjder – stå upp

Det sägs att dagens stillasittande är det nya röka – och det stämmer. Dagens livsstil gör att vi sitter mer än någonsin vilket i sin tur ökar risken för många olika livsstilssjukdomar. Men inte nog med att stillasittandet är väldigt dåligt för vår hälsa – det är dåligt för kreativiteten också. Så: Varför inte stå upp lite oftare? I dag finns det många olika modeller på mötesbord som är både höj- och sänkbara. Bra för företagets resultat – och bra för medarbetarnas hälsa.

Det är inte rummet som gör mötet – det är människorna

Dagens arbetsmarknad förutsätter inkluderande arbetsplatser där det är högt i tak. Forskning visar även att medarbetare som känner sig sedda bidrar i högre utsträckning till företagets utveckling. Självklart finns det mötestillfällen som måste ske i enskildhet, men allt som oftast är det därför en fördel att låta många medarbetare interagera, delta och bidra med idéer. En enkel lösning för att skapa den här typen av öppna möten är att investera i en rullbar whiteboard som är enkel att ta med sig överallt på kontoret.

Höj pulsen på mötet – rör på er

Alla vet att det är viktigt att röra på sig för att må bra, men det är inte lika många vet att vi även blir bättre på att tänka när vi rör på oss. Så: om ni känner att ni har fastnat i ett möte och inte kommer vidare – gå ut och ta en rask promenad. Forskning visar nämligen att vi både blir mer kreativa och klartänkta när vi rör på oss – dessutom är det helt gratis.

 

;