Just nu: SOMMARKAMPANJ ☀ -20% på ALLT

Vi har besökt Stockholm Furniture & Light Fair 2020

Furniture Fair 2020

Nu har Stockholm Furniture & Light Fair 2020 gått av stapeln och Gerdmans var givetvis på plats för att trendspana och utveckla nya spännande samarbeten. Det har varit intensiva dagar med många starka och positiva intryck. Här ger vi vår uppfattning av de mest tongivande trenderna från mässan.

Mässans starkaste fokus var utan tvekan miljön och möbelindustrins hållbarhetstänk. På utställarlistan fanns ett koncentrat av företag med tydlig miljöprofil och flera av mässans föreläsare talade om hållbarhetsinnovationer. Idag vill fler människor göra bra miljöval och det är tydligt att hållbara lösningar är en vinnande faktor som väcker intresse. 

Hållbart

Årets färgpalett följer i mångt och mycket fjolårets jordiga och naturliga med inslag av grönt, bärnsten och gult. De naturliga färgerna kompletteras med avmattad pistage, terracotta och puderrosa vilka man såg som väggfärger i många av montrarna. Årets bubblare är blått som syntes som accentfärg på både mattor, tyger och möbler. Man kan skönja lite mer vågade, starka färger i år där man inte räds stora färgstarka ytor. 

Färger

Även formspråket går åt det något mer vågade, lekfulla hållet. Basen är fortfarande lugn med runda organiskt former och släta rena ytor men i år med ett större inslag av lekfullhet. De ljusa träslagen som har tagit stor plats de senaste åren får sällskap av mörkare trädetaljer. Många möbler blandar svart, ljust och mörkt trä. 

Form

Hemmet och kontoret fortsätter att närma sig varandra och många av mässans seminarier kretsar kring ämnen som ”Vad fyller morgondagens kontor för plats?” & ”Varför ska man vara på ett kontor när allt finns i molnet…”. Framtidens kontor utvecklas mot att vara mer lyhörda för individens behov och man skapar ”rum i rummet” i de öppna kontorsytorna. Trenden går mot att dela in i zoner ännu mer. Personer på arbetsplatsen har olika behov sinsemellan och samma person kan dessutom ha olika behov under dagen.  Genom att särskilja miljöer med hjälp av interiör, belysning, ljud, ljus, färg och växter kan man skapa zoner som tillgodoser behovet av lugn och ro, inspiration, samarbete och innovation.

Rum-i-Rummet

Divider

Vi på Gerdmans har ett brett utbud av kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen. Vi är ständigt på jakt efter nya intryck och idéer för att kunna hjälpa våra kunder till en bättre arbetsplats. Har du ett projekt du behöver hjälp med? Tveka inte att kontakta oss på Gerdmans, vi hjälper dig mer än gärna!

;