Undvik snöslask i vinter med våra tips!

Entrématta

Din entré skapar det första intrycket dina besökare får av ditt företag, och med vintern kommer även den årliga plågan i form av snöslask som dras in innanför dörren. Därför är det så viktigt att ha tänkt igenom vilka olika typer av mattor man har i entrén, så man kan undvika att grus och vatten dras in i onödan. Här kommer våra tips på hur du får en snygg och prydlig entré i vinter med hjälp av skrapmattor, torkmattor och entrémattor!

Skapa zoner för smutsen

För att man ska få en så bra lösning som möjligt med sina mattor är tipset att skapa tre zoner för att fånga upp smuts och slask. Såhär gör du för den bästa lösningen:

1. Skrapzon

Du börjar alltid med en skrapzon och den är placerad utanför byggnaden. Din skrapzon är till för att ta bort den grövsta smutsen innan den dras in innanför dörren till din entré. Saker som småsten under skon, packad snö eller liknande ska skrapas av effektivt i den här zonen. En skrapmatta som till exempelvis Turf blir en effektiv lösning för den här zonen. Eftersom det är här den grövsta smutsen tas bort är det viktigt att byta ut skrapmattan när den börjar bli sliten eller nedtrampad, då bibehåller du effektiviteten på zonen.

2. Trafikzon

Direkt i anslutning till din skrapzon kommer din trafikzon. Syftet med trafikzonen är att fånga upp vätska från skorna innan det dras in i entrén, men även en del av de mindre partiklarna som fortfarande kan finnas kvar på skon efter skrapzonen. Här vill man helst att mattan är lång nog för ett par steg, så den får tid på sig att suga upp vätskan. Om du har problem med att det dras in för mycket vatten i huset under vintertid, kontrollera så din torkmatta är tillräckligt lång! Du kan med fördel använda dig av en kombimatta i den här zonen. En kombimatta fungerar både som torkmatta och skrapmatta, den har små plastpiggar som skrapar kombinerat med en bra uppsugningsförmåga.

3. Torkzonen

Det sista steget i ditt tre-stegs system är torkzonen som är till för att fånga upp den absolut mest finkorniga smutsen samt den lilla vätska som kan finnas kvar på skon. Här kan du med fördel använda dig av en torkmatta som till exempelvis Sun. Sun är tillverkad med snabbtorkande fiber vilket gör att den blir torr snabbt.

För att din entré ska fungera så optimalt som möjligt är det viktigt att du bygger ut dina zoner tillräckligt långt för att ge dom tid nog att fungera. Med tid nog tänker vi på hur många kliv det tas innan man kommer in på golvet. Om du märker att det är blött eller det samlas smuts och grus på golvet innanför dina mattor kan det vara nödvändigt att förlänga dom några meter, så besökare tar tillräckligt många kliv på mattan för att det ska hinna fungera som det ska. Genom att följa våra tre tips på hur du bygger upp dina zoner får du en snygg och städad entré på ett enkelt sätt!

Vi har flera olika sorters torkmattor, skrapmattor och entrémattor i vårt sortiment och har möjligheten att få fram andra varianter och storlekar från våra tillverkare. Se till att skapa en snygg och prydlig entré i vinter med mattor från oss!

 

;