Tänk på det här vid köp av din nya whiteboard

Whiteboard

En whiteboard är nästan en standard att ha på alla kontor, klassrum och konferensrum i dagsläget. När man behöver en skrivbar yta för att visualisera det man tänker, är en whiteboard eller whiteboardtavla det perfekta tillbehöret! Med en whiteboardtavla får du utrymme för din kreativitet och dina idéer. Vilken typ av whiteboardtavla du bör välja beror på vilka krav du stället på din tavla: Hur mycket ska den användas under dagen? Hur är det tänkt att den ska användas? Var ska du använda tavlan? Vi har en kort guide till whiteboardtavlor som hjälper dig att enklare hitta vilken tavla som är rätt för dig samt hur du enklast underhåller den!

Tips vid köp av whiteboard eller whiteboardtavla

Det första du bör tänka på vid ett köp av en whiteboard eller whiteboardtavla är på vilket sätt det är tänkt att du ska använda den. Det finns flera olika typer av whiteboard, och beroende på hur mycket den ska användas under dagen finns det olika varianter av tavlor som passar för uppgiften. Så vad är skillnaden mellan de olika typerna av whiteboard vi har i vårt sortiment? Vad är det som gör att den ena är dyrare än den andra? Skillnaden mellan de olika varianterna handlar oftast om vilken typ av ytbehandling whiteboarden har på skrivytan. Nedan är en kort beskrivning av varje skrivyta och vilka egenskaper de har:

 

Keramisk emaljering: En whiteboard med keramisk emaljering är en hård skrivyta, det gör att ytan är bättre att skriva på och enklare att göra ren. Ska whiteboarden användas väldigt mycket under dagen, säg flera dagar i veckan, är detta typen av ytbehandling som är lämplig att titta på. Lämpliga användningsområden är skolor, lärarsalar eller liknande, där tavlan används hela tiden varje dag.

 

Glasemaljering: En whiteboard med glasemaljering skiljer sig från den keramiska då den inte har en lika hård yta, men den har en yta som ändå håller bra för en längre tidsperiod. Man kan se glasemaljeringen som en normal-hård skrivyta som funkar bra på platser där tavlan inte ska användas dagligen. Ett lämpligt användningsområde är till exempel ett konferensrum som används någon gång i veckan, där man inte behöver ha en keramisk emaljering.

 

Lackerad yta: En whiteboard med lackerad yta har lägst hårdhet och är lite mer porös än de andra varianterna. Den lite porösa ytan gör att pigment efter lång tids användning kommer börja fylla in tavlan, vilket gör att det blir svårt att få bort tusch ordentligt från tavlan. En whiteboard med lackerad yta är rekommenderad för de gånger den inte kommer användas så ofta.

 

För de tillfällen man vill ha en mer designad skrivyta finns det även whiteboard gjorda i glas. Våra skrivtavlor av glas kommer med en magnetisk baksida, vilket gör att du kan använda tavlan antingen som skrivtavla eller som en snygg anslagstavla ihop med magneter. En skrivtavla av glas blir enkelt en snygg inredningsdetalj samtidigt som den fyller flera andra funktioner. 

Rengöra whiteboard

Hur rengör man en whiteboard på enklaste sätt?

En vanlig anledning till att whiteboardtavlan blir smutsig är att tavelsudden behöver bytas ut. Efter mycket användning samlas partiklar från tusch upp i sudden, och sudden blir så ”mättad” att den knappt fungerar som en sudd längre. Byt ut rengöringsduken på din sudd så får du effektiv rengöring av din whiteboard direkt! Tänk gärna på att inte sudda ut det du har skrivit på tavlan direkt heller, det är enkelt att smeta ut tuschen över hela tavlan om du inte låter tuschen torka innan du suddar ut den.

 

Alla har vi någon gång råkat ut för misstaget att skriva på en whiteboard med en permanent penna och det går inte att sudda ut med tavelsudden! Så vad gör man? Oroa dig inte, du behöver inte köpa en ny tavla eller liknande! Tipset är att använda en utsuddningsbar whiteboard penna, måla över den permanenta texten med den utsuddningsbara och du bör utan problem kunna stryka bort det från tavlan med en tavelsudd! Skulle det inte funka är tipset att använda aceton eller T-sprit för att med stor försiktighet sudda ut den permanenta pennan. Var försiktig när du använder dig av starkare rengöringsprodukter, då det kan skada ytan om du är oförsiktig, vilket gör att din whiteboard inte fungerar lika bra i det långa loppet. Viktigt att nämna är att det endast ska användas på whiteboards som ej är lackerade. Använder man aceton eller T-sprit på en lackerad yta förstör man whiteboarden direkt.

Divider

Om du har frågor kring vilken whiteboard som passar för just ditt behov, tveka inte att kontakta oss på Gerdmans så hjälper vi dig!

 

;