Så väljer du rätt skrivbord

Så väljer du rätt skrivbord

Genom att tänka ergonomiskt kring arbetsytorna på jobbet skapar man förutsättningarna för en bra arbetsmiljö. Att sitta still under hela arbetsdagen gör att man tappar energi vilket sänker arbetstempo och fokus, och det är viktigt att ha ett alternativ till det långa stillasittandet. Med ett höj och sänkbart skrivbord kan du variera din arbetsställning, skapa rörelse och energi men ändå fortsätta arbeta! Ditt skrivbord blir det arbetsverktyg som ger dig rätt arbetsställning för din kropp och förbättrar din arbetsmiljö. Vi har tagit fram en guide som hjälper dig med valet av skrivbord, allt du behöver veta!

 

Att inreda ett helt nytt kontor är oftast ett stort projekt, man vill att alla på arbetet blir nöjda men det är inte alltid en lätt uppgift att lösa. En av de viktigaste bitarna är att välja vilket skrivbord man sitter vid. Arbetsplatsen ska vara funktionell och ergonomisk, gärna ge en möjlighet att variera arbetsställningen samt ha en tilltalande design. Det ställs höga krav på skrivbordets kvalité och funktioner då det kommer användas dagligen. Ett skrivbord ska även ha utrymme nog till dator, skärmar, förvaring och alla de andra saker som behövs under en arbetsdag.

 

För att undvika problem med för stort eller för litet skrivbord är det bra att mäta upp ytan där de ska stå. Ett hörnskrivbord är utmärkt när du vill maximera din yta, men tänk på att även kontrollera så du har tillräckligt med utrymme på djupet vid en sådan lösning. Fundera på vilket behov du har av ditt skrivbord på din arbetsplats, hur är det tänkt att det ska användas? Om det ska användas hela arbetsdagen kan det vara värt att titta på ett höj och sänkbart skrivbord, det ger dig möjligheten att variera din arbetsställning under arbetsdagen. Ska skrivbordet användas då och då kan det räcka med ett vanligt fast skrivbord. Oberoende vad du väljer för lösning, se till att den är anpassad för de arbetsuppgifter du behöver kunna göra vid ditt skrivbord.

Ergonomi

Ditt skrivbord ska ha rätt storlek och funktion, men lika viktigt är designen på ditt skrivbord. Oavsett om du väljer ett höj och sänkbart skrivbord eller ett fast skrivbord ska det passa in i din befintliga inredning. För att möjliggöra en genomtänkt inredning går det att köpa alla underreden och bordsskivor separat och kombinera fritt, allt för att man ska få exakt det skrivbord man vill ha. Våra skrivbordsskivor kommer i laminat eller fanér, där laminat är det absolut vanligaste man ser på svenska kontor i dagsläget. Laminat är en hållbar skrivbordsskiva som har tålig när det kommer till vätskor, repor och stötar. Det är lättskött och enkelt att torka av om man råkar spilla ut en kopp kaffe utan att lämna några fläckar på ytan. En skiva gjord i fanér är en spånskiva klädd med ett tunt ytskikt av trä. En fanérskiva får ett lyxigare utseende med sitt ytskikt av trä. Dock ska man vara medveten om att fanér åldras med tiden, vilket gör att den kommer få mörkare utseende efter några år, precis som riktigt trä.

 

Vi på Gerdmans har ett brett utbud av olika skrivbord, allt från höj och sänkbart skrivbord till vanliga traditionella skrivbord. Att använda sig av ett höj och sänkbart skrivbord från oss är inte mer avancerat än att trycka på en knapp, då alla våra höj och sänkbara skrivbord kommer med elektrisk motor. Den elektriska mekaniken sköter lyftandet av skivan, det finns inget behov av manuell lyftkraft eller liknande. Ditt skrivbord ska underlätta din vardag, inte göra den jobbigare!

Höj och sänkbart Skrivbord

Fördelar med ett höj och sänkbart skrivbord

Att sitta still under långa perioder är skadligt för din kropp, våra kroppar mår bra av att aktiveras under dagen. Ett höj och sänkbart skrivbord är en enkel lösning på problemet, du kan enkelt aktivera dig under arbetsdagen genom att stå upp under perioder. Några av fördelarna med att ha ett höj och sänkbart skrivbord:

 

- Förbättrad kroppshållning, att stå upp är mer naturligt än att sitta ner för kroppen

- Förbättrad blodcirkulation, du aktiverar dina muskler vilket ökar blodcirkulationen i kroppen

- Mer fettförbränning, genom att aktivera din kropp förbränner du mer energi

- En hälsosammare arbetsdag som kan hjälpa dig förlänga ditt liv i det långa loppet

 

Har du problem att stå upp under längre perioder kan det vara fördelaktigt att titta på en ståmatta som ett tillbehör till ditt höj och sänkbara skrivbord. Den avlastar dina leder och ger dig ett skönare underlag att stå på under längre perioder.divider

Om du behöver hjälp med valet av ditt nya skrivbord eller andra frågor kring kontorsinredning finns vi på Gerdmans här för dig, tveka inte att kontakta oss!

 

;