Meny

Jobba hos Gerdmans

Jobba hos Gerdmans

Gerdmans Inredningar AB grundades 1947 och är ett expansivt och framgångsrikt företag som via katalog och webshop säljer arbetsplatsinredning till kontor, lager och industri i hela Skandinavien. Vi erbjuder våra kunder ett mångsidigt sortiment med ca 11.000 artiklar – allt från skrivbord och cafémöbler till pallyftare och kompletta lagerhyllsystem. Kunderna består av allt från små företag till stora avtalskunder. Huvudkontor och lager är beläget i Markaryd, Sverige och vi har försäljningskontor i Norge, Danmark samt Finland.

Gerdmans Inredningar AB ägs av TAKKT AG och är noterat på Frankfurtbörsen. Årsomsättningen beräknas till ca 500 MSK. 

Med placering i Markaryd söker vi nu en Business Controller


Är du specialist på verksamhetsstyrning och har ett tydligt affärsfokus? Vi erbjuder dig utmaning och utveckling i ett framgångsrikt företag tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Finans- och ekonomiavdelningen leds av vår CFO och består idag av fem personer.

Rollen omfattar budget- och prognosarbete, resultat- och lönsamhetsanalyser samt utveckling av affärskritiska KPI:er. Du kommer bli ett viktigt stöd till ledningsgruppen i både det operativa och det strategiska arbetet men även till våra övriga bolag i koncernen. Ekonomiska utredningar, investerings- och produktkalkyler är återkommande inslag tillsammans med deltagande i bokslut- och rapporteringsarbetet.

I företagets strävan att arbeta smartare och effektivare, bidrar du med kompetens i olika utvecklingsprojekt samt i processutvecklingen. En viktig del är hantering av masterdata från affärssystemet samt vidareutveckling av BI verktyg. Du ser IT- och digitalisering som en möjliggörare. Då rollen som Business Controller är ny hos oss kommer du att ha stor möjlighet att själv vara med och forma funktionen.

Vi tror du har en gedigen arbetslivserfarenhet inom ekonomiområdet med minst 5 års specifik erfarenhet inom controlling. Du har ekonomisk utbildning på högskolenivå gärna med inriktning mot verksamhetsstyrning samt goda kunskaper i engelska. Det är önskvärt med erfarenhet från affärsutveckling samt projektledning.

Som person är du analytisk och nyfiken på vad som händer i omvärlden. Din erfarenhet har bidragit till ett självgående, resultatinriktat och strukturerade arbetssätt. Du har ett starkt driv och ligger steget före. För dig är förändringar välkomna och nödvändiga. Du ser samarbete som en nyckel till ett framgångsrikt arbete.

Är du intresserad av en utvecklingsinriktad roll som Business Controller hos Gerdmans? Har du frågor kring tjänsten kontakta Carin Mossberger 0701 - 460 390 eller Andreas Nilsson 0701–460 391. Då urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag ser vi fram emot din ansökan snarast, dock senast den 7/6.

Varmt välkommen med din ansökan!

___________________________________________________________________________________________________ 

Webbutvecklare

Vill du vara med och göra skillnad hos en framgångsrik aktör med lång erfarenhet i branschen? Hos oss kan du förvänta dig en bred roll som webbutvecklare med såväl Backend som Frontend-utveckling. Du får en viktig och central roll där du samarbetar med andra kompetenser så som designers, AdWordstekniker och projektledare. Beslutsvägarna är korta och du har stora möjligheter att påverka och utvecklas tillsammans med oss.

Jobbeskrivning 

Som Webbutvecklare kommer du att få en central roll i vårt Onlineteam på 6 personer. Ditt huvudfokus är webbutveckling och integrationer men du kommer också att jobba med våra affärssystem. Du ges möjlighet att arbeta i ett kreativt nordiskt team med familjär atmosfär där vi hjälper varandra att komma framåt och gemensamt skapar resultat vi kan vara stolta över. Vi erbjuder dig ett flexibelt, självständigt och omväxlande arbete. 

Du kommer få möjlighet att arbeta med en E-handels plattform som bygger på Nopcommerce Open Source och kontinuerligt arbeta för att utveckla vår design som överträffa våra kunders förväntan. Du driver projekt från konceptstadie, analys, design, användartester och A/B test till implementation. Du är delaktig i utvecklingen av ny design/ funktionalitet och har ett tätt samarbete både med organisationen och andra utvecklare.

Vem är du? 

Vi söker dig som är en passionerad utvecklare och som har ett eller flera större projekt bakom dig. Vi ser att du brinner för Webbutveckling och användarvänlighet för kunden. Som Webbutvecklare hos Gerdmans utgår du alltid från kundens behov för att skapa en kundupplevelse som gör det enkelt att besöka, hitta, registerara & handla i våra digitala kanaler. 

Vi söker dig som brinner för utveckling och har en stark vilja att göra skillnad samt leverera bra lösningar. Du är detaljfokuserad men har samtidigt en helikoptersyn på helheten. Dessutom är du lyhörd för vad andra tycker och tänker och har en god samarbetsförmåga. Du tycker om e-handel, teknik och har en passion för UX design samt funktionella lösningar. 

Vi ser även att du har:

God kännedom och kunskap inom Backend & Frontend-utveckling.

Mycket goda kunskaper i HTML, CSS, .NET, C#, hosting och SQL Server.

Erfarenhet av responsiv design.

Relevant utbildning inom systemvetenskap, webbutveckling, grafisk design, digital media design, informationsdesign eller liknande.

Relevant arbetslivserfarenhet och tidigare erfarenhet av uppdrag inom digital handel.

Erfarenhet av att arbeta med Google Analytics, SEO och Usablity research.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i plattformar som NopCommerce eller annan Opensource e-handelsplattform. 

Vad kan vi på Gerdmans erbjuda Dig?

Hos Gerdmans är företagsklimatet präglat av en familjär anda med korta beslutsvägar och stora möjligheter till påverkan på din roll och personliga utveckling. Utbildningsmöjligheter inom koncernen finns att tillgå.

Med 70 års erfarenhet fortsätter vår framgång genom att förbättra våra kunders vardag med effektiva arbetsplatser och god service. Det ska vara tryggt och enkelt att anlita Gerdmans. Vi tar ett tydligt kvalitetsansvar och söker alltid efter de mest hållbara lösningarna. Nu ges du som webbutvecklare möjlighet att bli en del av vårt team och bidra till vår framtida utveckling.

Kontakt och ansökan

Johan Wiktorsson Chef Digital johan.wiktorsson@gerdmans.se eller 0708-62 35 78. Urval sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Alla ansökningar behandlas självklart konfidentiellt. 

Vi ser fram emot din ansökan!

___________________________________________________________________________________________________ 

Om Takkt AG

TAKKT är den ledande B2B-distanshandlaren för kontorsinredning i Europa och Nordamerika. Koncernens varumärken finns representerade i över 25 länder. I dotterbolagens sortiment finns fler än 175.000 produkter inom områdena företags- och lagerinredning, klassiska och designorienterade kontorsmöbler och tillbehör samt reklammaterial för såväl detaljhandeln som för restaurang- och hotellbranschen.

Läs mer ►

Om Davpack AB

Davpack förser företag i Sverige med ett brett sortiment av emballage och förpackningar. Under 2012 anslöt sig Davpack med Ratioform och bildade Packaging Solutions Division of TAKKT, som idag är den näst största direktleverantör av förpackningar i Europa.

Handla emballage via Davpack ►