<

Meny

Saltspridare & Sandspridare

Läs mer

Alltid fraktfritt
och 7 års garanti
– helt enkelt

per sida
Visning
Salt och sandspridare Frigg
max belastning 20 kg
  • Basmodell
  • Mångsidig spridare

Saltspridare & Sandspridare

Se till att vara förbered inför vintersäsongen med en praktisk saltspridare eller sandspridare. Vi på Gerdmans har flera olika varianter av saltspridare och sandspridare, allt du kan tänkas behöva! Tillsammans bygger vi bättre arbetsplatser!

Så får du en bra halkbekämpning under vintersäsongen

Halka går att angripa från två olika håll, antingen genom att öka friktionen genom att sanda eller sprida ut grus, eller genom att töa genom att sprida ut salt. Med en sandspridare eller saltspridare förenklar du din halkbekämpning, då du inte behöver göra arbetet för hand med en spade eller snöskyffel. Sand och salt har olika för och nackdelar när det kommer till en effektiv halkbekämpning, och det kan vara viktigt att veta hur det bör användas för att få ut bäst effektivitet på din snöröjning.

Sand används oftast som friktionsmaterial i de delar av landet där man har ett kallt och stabilt vinterklimat som inte töar lika ofta. Vid ett väderomslag smälter sand igenom snön och blandas upp med snön, vilket gör att effektiviteten på friktion försvinner. Du behöver med andra ord sprida ut ny sand när det har frusit på igen, här hjälper en sandspridare dig att få en effektiv halkbekämpning. Att använda sig av en sandspridare och sand passar sig utmärkt för de vägar och gångar som inte är hårt trafikerade, då ligger sanden kvar längre och inte behöver spridas ut lika ofta.

Vägsalt, eller så kallat torrsalt, är också en vanlig lösning för halkbekämpning. Vägsalt består av vanligt salt (natriumklorid) uppblandat med en liten mängd av bindningsmaterial som gips och NFC. Saltet sprids ut på ytan som behöver halkbekämpas och sänker vattnets fryspunkt, bindningsmaterialet suger därefter upp delar av vattnet som smälter. Med en saltspridare får du en effektiv spridning av ditt vägsalt på dina gångar som ger en jämn saltning. Du undviker att överanvända ditt salt med en saltspridare och får inga ”salthögar” på vägen som ligger och skräpar i onödan. Saltning används med fördel på vägar och gågator som har hög mängd trafik.

Har du frågor eller funderingar kring saltspridare eller sandspridare?

Är du osäker på vilken typ av saltspridare eller sandspridare som passar för just din verksamhet? Tveka inte att kontakta oss på Gerdmans, du kan nå oss via telefon, chatt eller mail. Vi hjälper dig mer än gärna med dina frågor! Vi har alltid 7 års garanti och fri frakt, oberoende vad du köper för produkt. Vi har även 30 dagars fri returrätt på alla köp, och kan skicka det mesta från vårt lager inom 24 timmar.

Har du inte hittat vad du letar efter? Vi har möjligheten att få fram fler alternativ än vad vi visar på vår hemsida, det är bara att fråga!