<

Meny

Förlängningsgaffel för truck

Läs mer

Alltid fraktfritt
och 7 års garanti
– helt enkelt

per sida
Visning
Förlängningsgafflar till truck
 varianter
olika längder och maxbelastningar
  • Basmodell
  • Låsbara med sprint
Förlängningsgafflar Hira för truck
 16 varianter
L 1800-3100 mm
  • Längd 1800-3100 mm

Förlängningsgaffel för truck

En förlängningsgaffel till din truck ökar användningsområdet som du kan använda din truck på. Genom en förlängningsgaffel ökar du flexibiliteten kring vilka typer av gods du kan hantera. Vi på Gerdmans har ett brett utbud av förlängningsgaffel, allt du kan tänkas behöva! Tillsammans bygger vi bättre arbetsplatser!

Olika typer av förlängningsgafflar

Det finns två olika typer av förlängningsgafflar, antingen med öppen botten eller med sluten botten. Förlängningsgafflar med sluten botten anses oftare vara starkare i konstruktionen och klarar av högre lastvikter än förlängningsgafflar med öppen botten. Gemensamt för båda typer är att de är konstruera enligt en standard som gör dom godkända för användning i Sverige, nämligen SS-ISO 13284. Man använder sig av förlängningsgafflar vid större och skrymmande last där de vanliga gafflarna på trucken inte når tillräckligt för att göra lasten säker vid lyft. Den absolut bästa lösningen är såklart om man kan använda en längre standardgaffel, men som komplement till kortare gafflar är förlängningsgafflar en utmärkt lösning.

Tänk på följande när du köper din förlängningsgaffel: Den underliggande gaffeln ska vara minst 750 mm lång för att få användas ihop med förlängningsgafflar. Den underliggande gaffeln ska vara minst 60 % av förlängningsgaffelns totallängd. Undvik att lasta i spetsen på en förlängningsgaffel. Gör man det rätt innebär det att tyngdpunkten alltid kommer att ligga på den underliggande gaffeln vilket gör att du får en säker transport.

Har du frågor eller funderingar kring förlängningsgaffel?

Är du osäker på vilken typ av förlängningsgaffel som passar för just din verksamhet? Tveka inte att kontakta oss på Gerdmans, du kan nå oss via telefon, chatt eller mail. Vi hjälper dig mer än gärna med dina frågor! Vi har alltid 7 års garanti och fri frakt, oberoende vad du köper för produkt. Vi har även 30 dagars fri returrätt på alla köp, och kan skicka det mesta från vårt lager inom 24 timmar.

Har du inte hittat vad du letar efter? Vi har möjligheten att få fram fler alternativ än vad vi visar på vår hemsida, det är bara att fråga!