<

Meny

Varningsskylt, trafikskylt med mera - Allt för skyltning och märkning

Läs mer

Alltid fraktfritt
och 7 års garanti
– helt enkelt

per sida
Visning
Nödutgångsskylt, efterlysande
 36 varianter
10 st/fp, flera varianter
  • snabb och enkel vägvisning
  • efterlysande
  • UV-resistent
Nödskylt, efterlysande
 78 varianter
10 st/fp, flera varianter
  • efterlysande
  • UV-resistent
Brandskylt, efterlysande
 36 varianter
10 st/fp, flera varianter
  • efterlysande
  • UV-resistent
Varningsskylt
 22 varianter
10 st/fp, flera varianter
  • UV-resistent
Påbudsskylt
 20 varianter
10 st/fp, flera varianter
  • UV-resistent
Förbudsskylt
 16 varianter
10 st/fp, flera varianter
  • UV-resistent

Varningsskylt, trafikskylt med mera - Allt för skyltning och märkning

Har du rätt typ av skyltning och märkning som hänvisar dina besökare dit dom ska när en olycka händer? Med en varningsskylt, nödutgångsskylt eller trafikskylt blir det enkelt och lätt för dina besökare och medarbetare att navigera dit dom ska. Vi på Gerdmans har ett brett utbud av skyltar och märkning, allt du kan tänkas behöva. Tillsammans skapar vi bättre arbetsplatser!

Skylta rätt för att undvika olyckor

Ibland finns det dolda faror i vår omgivning som en besökare inte är medveten om, men som snabbt kan eskalera och bli en dödlig fara. Med en varningsskylt, påbudsskylt eller förbudsskylt blir det enkelt att veta vad som gäller i ett område. En varningsskylt, påbudsskylt eller förbudsskylt blir en visuell varning som påminner besökare vad dom behöver tänka på. Så vad är skillnaderna mellan de olika skyltarna, och när ska man använda en skylt? En förbudsskylt förbjuder ett beteende som kan innebära fara. Förbudsskyltar kommer med en röd border på en vit bakgrund och visar visuellt vad man inte får göra i området. En varningsskylt varnar för en risk eller fara som kanske inte är direkt uppenbar. En varningsskylt har en svart border med en gul bakgrund för att göra den visuellt utmärkande, så den blir svår att missa. Påbudsskyltar kommer med en vit border på en blå bakgrund, och visar på det önskvärda beteendet i området. En nödskylt har en vit border på en grön bakgrund och är rektangulära eller kvadratiska i sin form. Den här typen av skylt är även oftast självlysande eller efterlysande, så man kan se dom även när det kan vara svårt att se. Brandskyltar är alltid med en starkt röd bakgrund och visar visuellt vad för typ av brandredskap man hittar där skylten finns.

Skyltar av den här typen ska så långt som möjligt placeras på lämplig höjd och i ett läge där skylten passerar siktlinjen utan några hinder. Placera gärna ut dina skyltar vid ingången till ett riskområde eller i direkt anslutning till den särskilda faran skylten varnar om. Använd inte för många skyltar i anslutning till varandra, då det kan påverka synbarheten och förståelsen av vad man ska tänka på i området.

Har du frågor eller funderingar kring skyltar och varselmärkning?

Är du osäker på vilken typ av varningsskylt, förbudsskylt eller annan typ av skylt som behövs för just din verksamhet? Tveka inte att kontakta oss på Gerdmans, du kan nå oss via telefon, chatt eller mail. Vi hjälper dig mer än gärna med dina frågor! Vi har alltid 7 års garanti och fri frakt, oberoende vad du köper för produkt. Vi har även 30 dagars fri returrätt på alla köp, och kan skicka det mesta från vårt lager inom 24 timmar.

Har du inte hittat vad du letar efter? Vi har möjligheten att få fram fler alternativ än vad vi visar på vår hemsida, det är bara att fråga!