<

Meny

Maskinskydd & Nätvägg

Läs mer

Alltid fraktfritt
och 7 års garanti
– helt enkelt

per sida
Visning
Axelent X-Guard nätvägg 50x30
 30 varianter
H 1300,1900 eller 2200 mm, flera bredder
Axelent X-Guard stolpe
 varianter
med fot, tre höjder
Axelent X-Guard slagport
 varianter
slagport med snäpplås
Axelent X-Guard skjutport
 varianter
skjutport med snäpplås

Maskinskydd & Nätvägg

I en produktionsmiljö är det viktigt att aldrig tumma på säkerheten, med maskinskydd och nätväggar får du en ökad trygghet på din arbetsplats. Vi på Gerdmans har ett brett utbud av maskinskydd och nätväggar från den svenska tillverkaren Axelent. Nätväggar från Axelent står för hög kvalité och minskar olyckor på arbetsplatsen, tillsammans bygger vi bättre arbetsplatser!

Maskinskydd och nätväggar för industri, förråd och lager

Arbetar du inom ett område där det finns risk för olyckor, är ett korrekt skydd i form av nätväggar ett utmärkt hjälpmedel samt ibland krav på i lag för att öka säkerheten på jobbet. Genom att avskärma maskinen med en nätvägg skapar man trygga zoner där arbetare säkert kan vistas utan att riskera liv och lem. Axelent är en svensk tillverkare av maskinskydd och nätväggar som är experter inom detta område. Axelent har funnits ända sedan 1983 och har lång erfarenhet av maskinskydd och nätväggar. Deras nätväggssystem X-guard tillhör bland de bästa på marknaden, och är den variant av nätvägg vi säljer här på Gerdmans. X-guard är en komplett serie av maskinskydd med skjutportar, slagportar, nätväggar, stolpar med mera, allt du kan tänkas behöva för att få ordning på ditt maskinskydd. Vi har ett selekterar urval i vårt sortiment, men har tillgång till samtliga detaljer från vår leverantör, inget projekt är för litet!

Vad bör du tänka på när du tittar på maskinskydd för din industrirobot eller maskin

Det första du bör tänka på är att göra en riskbedömning över vilka kontaktytor som kommer finnas kring din industrirobot eller maskin. Här finns det en del regler man måste titta på, ett tips är att läsa på i Maskindirektivet, ett EU-direktiv som styr vad som ska gälla på den europeiska marknaden. I Maskindirektivet hittar du all den information du behöver förhålla dig till när det kommer till vad som gäller i form av säkerhet med mera. Efter du har gjort en riskbedömning kommer nästa steg, att reducera befintliga risker. Det kan handla om att installera en nödstopp, spärra av ett område mot obehörigt inträde eller liknande. Det är här vårt maskinskydd och våra nätväggar kommer in i bilden.

Hur går du tillväga när du vill beställa nätväggar från oss på Gerdmans?

Du har möjligheten att själva sätta ihop ditt skydd exakt så som du vill ha det med de produkter vi har i vårt sortiment. Men om du känner att du vill ha mer hjälp finns vi solklart här för dig! Det bästa du kan göra är att ta fram en ritning på ytan du vill ha hjälp med och kontakta vår kundservice eller någon av våra projektförsäljare. Så fort vi har fått informationen vi behöver från dig tar vi fram en planritning med ditt nya maskinskydd inritat samt en 3D ritning som visar hur det hade sett ut färdigt. Denna möjlighet har du helt kostnadsfritt, och vi är här för att hjälpa dig under hela processen!

Har du frågor och funderingar kring nätväggar eller maskinskydd?

Är du osäker på vilken typ av maskinskydd som passar för just din verksamhet? Tveka inte att kontakta oss på Gerdmans, du kan nå oss via telefon, chatt eller mail. Vi hjälper dig mer än gärna med dina frågor! Vi har alltid 7 års garanti och fri frakt, oberoende vad du köper för produkt. Vi har även 30 dagars fri returrätt på alla köp, och kan skicka det mesta från vårt lager inom 24 timmar.

Har du inte hittat vad du letar efter? Vi har möjligheten att få fram fler alternativ än vad vi visar på vår hemsida, det är bara att fråga!