<

Meny

Klädskåp & Omklädningsskåp

Läs mer

Alltid fraktfritt
och 7 års garanti
– helt enkelt

per sida
Visning
Lådor till Karup serien
 varianter
låda till klädskåp
Nummerdekaler
till klädskåp, HxB 45x25 mm, plast, 25 st/fp
Spegel till klädskåp
BxH 150x210 mm, självhäftande
Lås till Karup serien
 varianter
extra lås till klädskåp Karup

Klädskåp & Omklädningsskåp

Ett klädskåp eller omklädningsskåp är oftast det första en anställd ser när han börjar sin arbetsdag och det sista han ser när han lämnar sin arbetsplats för dagen. Att ha ett snyggt och prydligt omklädningsrum med moderna klädskåp och omklädningsskåp är med andra ord extra viktigt för trivseln på jobbet. För vem vill börja och sluta dagen med ett stökigt omklädningsrum för att klädskåpen och omklädningsskåpen inte håller måttet? Vi på Gerdmans har ett brett utbud av klädskåp, omklädningsskåp, z-skåp, smutstvättskåp och klädbytesskåp för alla typer av verksamheter, tillsammans bygger vi bättre arbetsplatser!

Se vårt utbud av omklädningsbänkar och kroklister här!

Tips vid val av klädskåp och omklädningsskåp till omklädningsrum

Så vad behöver man tänka på när man väljer ett klädskåp eller om klädningsskåp till sitt omklädningsrum? För och främst är det viktigt att tänka på vilken funktion omklädningsskåpet ska uppfylla. Om det är en smutsig industri kan det vara värt att titta på klädskåp och omklädningsskåp med inbyggd ventilation gjorda i plåt. De flesta klädskåp och omklädningsskåp är självventilerande som standard, men det finns varianter man kan koppla på mekanisk ventilation till. Fördelen med mekanisk ventilation är att man får ett bättre luftflöde invändigt inne i ett klädskåp, vilket hjälper till att minimera lukter och odörer inne i skåpen. Som exempel kan nämnas att den här typen av lösning oftast är vanlig på brandstation eller industri som sysslar med mycket svetsning. Att ditt klädskåp eller omklädningsskåp är gjort av plåt och inte trä är positivt då det ger en längre livlängd på ditt skåp, det kommer tåla tuffare tag och hålla länge. Ett omklädningsskåp i plåt klarar även av fuktiga kläder eller liknande bättre än ett klädskåp i laminat eller trä.

Utöver vilket ventilationsbehov som finns är det viktigt att titta på vilken typ av inredning som behövs i ditt klädskåp eller omklädningsskåp. Som standard brukar de flesta klädskåp komma med en klädhängare invändigt i form av ankarkrokar, men det går ofta att anpassa inrednigen efter behov. Tillbehör till klädskåp i form av speglar, skohållare med mera går ofta att köpa till beroende på vilken modell av omklädningsskåp du tittar på. Det absolut viktigaste att tänka på är att allas behov av sina klädskåp täcks upp, oftast finns det flera olika behov på en arbetsplats beroende på vilka typer av arbetskläder som varje individ använder.

Omklädningsskåp med sittbänk eller klädskåp med separat bänk?

När det kommer till underredet som ditt klädskåp eller omklädningsskåp ska stå på finns det oftast tre olika varianter att välja mellan. Sockel, benställning eller benställning med sittbänk. Fördelen med en sockel är att man underlättar för städarna då det inte behöver städas under skåpet. En benställning gör att det blir enklare att komma åt saker, vilket är skönt om man är lite längre. En benställning med sittbänk gör att man inte behöver ha en extra omklädningsbänk som tar plats i omklädningsrummet, då den redan är integrerad med klädskåpet eller omklädningsskåpet.

Vad gör man om det är trångt utrymme i omklädningsrummet?

Om det är trångt med utrymme i omklädningsrummet men man har ett stort behov av klädskåp är tipset att titta på Z-skåp som en lösning. Ett Z-skåp ger en smidig lösning där ena halvan av skåpet är större medans den andra halvan är smalare. Det gör att man i ett Z-skåp enkelt får in sina skor på den större delen och kläderna på den smala. Ett Z-skåp går att få i antingen plåt eller med laminatdörrar, och är utrymmessparande i trånga omklädningsrum.

Har du fler frågor eller funderingar kring omklädningsskåp eller klädskåp?

Är du osäker på vilken typ av klädskåp, omklädningsskåp eller Z-skåp som passar för just din verksamhet, tveka inte att kontakta oss på Gerdmans, du kan nå oss via telefon, chatt eller mail. Vi hjälper dig mer än gärna med dina frågor! Vi har alltid 7 års garanti och fri frakt, oberoende på vad du köper för produkt. Vi har även 30 dagars fri returrätt på alla köp, och kan skicka en majoritet från vårt lager inom 24 timmar.

Har du inte hittat vad du letar efter? Vi har möjligheten att få fram fler alternativ än vad vi visar på vår hemsida, det är bara att fråga!