<

Meny

Pallställ & Ställage

Läs mer

Alltid fraktfritt
och 7 års garanti
– helt enkelt

per sida
Visning
Pallställ Space, grundsektion
 varianter
färdigt ställ, D 1100 mm
  • Uppfyller säkerhetskrav enligt SS-EN 15512
  • Stabil konstruktion
  • Lättmonterad
Pallställ Space, utbyggnadssektion
 varianter
färdigt ställ, D 1100 mm
  • Uppfyller säkerhetskrav enligt SS-EN 15512
  • Stabil konstruktion
  • Lättmonterad
Pallställ Space, gavel
 15 varianter
höjd från 1500-5400 mm, B 1100 mm
Pallställ Space, bärbalk
 12 varianter
med monteringssäkringar, olika kapacitet
Pallställ Space, långsideinlägg
för att tvärställa pallen, 2 st/pallplats
Pallställ Space, halvpall inlägg
 varianter
för pallar BxL 800x600 mm, tre storlekar
Pallställ Space, distans
 varianter
mellan dubbelställ, L 250 mm
Stolpskydd Krokan för pallställ
 varianter
olika storlekar och höjder
  • Återfjädrande påkörningsskydd

Pallställ & Ställage

En lagermiljö är en arbetsplats där människor och truckar rör sig på gemensamma arbetsytor, och det är viktigt att hålla ordning och reda på sitt lager för att skapa en säker och trygg arbetsmiljö. Med ett pallställ eller ställage kan du utforma ditt lager på ett produktivt, funktionellt och säkert sätt och få mer utrymme för dina produkter. Vi på Gerdmans har ett brett utbud av pallställ och stallage, samt djup kunskap i hur du enkelt kan förbättra din lagermiljö, tillsammans bygger vi bättre arbetsplatser!

Vad bör man tänka på vid köp av pallställ, ställage och pallställage?

Först och främst är det viktigt att tänka på vilket behov man har när det kommer till belastningen ditt pallställ eller ställage ska klara av. Hur mycket vikt är det på pallarna du hanterar? Klarar du dig med en mindre maxvikt på stället men behöver en högre maxvikt på balkarna? Varje pallställ har en maxbelastning som gavlarna klarar av samt en maxbelastning som varje hyllbalk klarar av. Det går att kombinera en lägre maxvikt av gavel med en högre balkvikt, så länge man är medveten om vad hela stället kommer klara av för vikt. Alla pallställ ska vara märkta med maxvikten för stället samt maxvikten per hyllplan, så man inte överstiger viktbegränsningarna som gäller. Våra ställage kommer med en maxvikt på 8 000 kg per gavel eller 12 000 kg per gavel, men vi har även möjligheten att få fram andra lösningar från våra leverantörer. Bärbalkar till pallställ och ställage finns med vikter från 500 kg per pall till 1500 kg per pall. Har du ett stort lager? Satsa i så fall på att utnyttja volymen, maximera ditt lagringsutrymme och bygg på höjden. Pallställ och ställage går att få med höjder från 1500 mm ända upp till 6000 mm. Genom att utnyttja takhöjden kan du enkelt maximera din befintliga lokal, och alla våra pallställ och ställage går att bygga ut efter behov med påbyggnadssektioner.

Olika typer av tillbehör till pallställ, ställage och pallställage

När du väl har bestämt dig för vilka vikter och hur högt ditt ställage ska vara är det viktigt att fokusera på vilka tillbehör du behöver till ditt stallage. Hanterar du endast hela pallar i ditt lager räcker det oftast med bärbalkar utan några andra tillbehör. Är det en del fottrafik på ditt lager i samband med pallhanteringen är rekommendationen att alltid montera ett genomskjutningsskydd på ditt pallställ. Ett genomskjutningsskydd gör att man inte kan skjuta pallen för långt bakåt så den kan trilla ut på andra sidan, vilket skyddar gångtrafikanter från fallande gods. Har du en blandad hantering med en del pallar men även en del småplock finns det andra lösningar som kan vara bättre. Du har möjligheten att köpa till balkplan, och nätbalkplan till ditt pallställ eller ställage. Ett balkplan är en hel skiva av plåt som läggs mellan bärbalkarna och fyller igen det, vilket skapar en yta du kan lägga småkartonger på som kan plockas. Nätbalkplan fungerar på samma sätt, men är istället ett nätunderlag istället för en hel skiva av plåt. Båda lösningarna skapar möjligheten för småplock av kartonger eller liknande. Kommer ditt småplock på en hel pall och du vill inte dela på pallen? Använd en utdragsenhet i ditt ställage i så fall. Med en utdragsenhet ställer du enkelt pallen på enheten, vilket gör att användaren kan dra ut pallen från stället för att komma åt detaljerna som behövs vid behov. Utdragsenheter går att få både för balkmontage men även för golvmontering, allt för att öka din flexibilitet. Andra typer av tillbehör finns i form av långsideinlägg och halvpallsinlägg. Långsideinlägg gör att du kan tvärställa en pall i ditt ställ, halvpallsinlägg gör att du kan använda halvpallar i ditt ställ istället för standard EUR pallar. Det finns en uppsjö med tillbehör som ökar möjligheterna för ditt pallställ, allt för att du ska kunna använda ditt ställ efter just dina behov.

Säkerhet kring pallställ, ställage och pallställage

På många lager finns det behov av att markera särskilda riskområden med golvmarkering. Alla våra pallställ och pallställage har orangefärgade balkar vilket gör de extra tydliga så man undviker att slå sig på balken, men det kan vara nyttigt att även markera upp ytorna kring ditt pallställ och ställage. Till alla våra pallställ och ställage går det att köpa till stolpskydd som skyddar gavlarna från påkörning, vilket lätt kan ske i samband med hantering av pallar av misstag. För sidoskydd finns det påkörningsskydd på sida av stället som skyddar pallstället. Det monteras enkelt mellan benen och skapar snabbt och enkelt en säkrare yta.

Har du frågor kring pallställ, ställage och pallställage?

Är du osäker på hur du kan bygga ihop ett ställ som passar för din verksamhet? Tveka inte att kontakta oss på Gerdmans, du kan nå oss via telefon, chatt eller mail. Vi hjälper dig mer än gärna med dina frågor! Vi erbjuder alltid 7 års garanti och fri frakt, oberoende vad du köper för produkt. Vi har även 30 dagars fri returrätt på alla köp, och kan skicka det mesta från vårt lager inom 24 timmar.

Har du inte hittat vad du letar efter? Vi har möjligheten att få fram fler alternativ än vad vi visar på vår hemsida, det är bara att fråga!