Kontorsförvaring – smarta förvaringslösningar för kontoret

Ett stökigt kontor påverkar arbetslusten och din koncentration, men genom att avlasta och skapa ordning på kontoret kan du enklare fokusera på ditt arbete. Lägg gärna tid på att planera din förvaring, fundera på vad som behövs på kontoret och vad som skulle passa in inredningen. Med en snygg och praktisk kontorsförvaring skapar du inte bara plats för förvaring, du skapar även inspiration och trivsel åt dig själv, dina kollegor och besökare. Här är våra tips på smarta förvaringslösningar för din arbetsplats!

 

 

Flexibel kontorsförvaring som går att bygga ut

Genom att välja kontorsförvaring som kan anpassas efter de behov som finns på arbetsplatsen ökar flexibiliteten på förvaringen. Benna är en flexibel serie av bokhyllor där man väljer exakt vilket utseende och utförande man vill ha på hyllan. Allt från sockeln till vilken typ av inredning som hyllan ska ha går att anpassa. Du kan gå från att ha en enkel bokhylla för förvaring av pärmar till att använda samma hylla som ett exponeringsställ för tidningar med rätt insats. Med en flexibel kontorsförvaring kan du anpassa sättet du utnyttjar din inredning efter behovet som uppstår på arbetsplatsen. Märk gärna upp hyllorna så alla på kontoret vet vart saker ska stå, det skapar ordning och reda!

 

Plåtskåp som sparar på utrymme

Ett jalusiskåp är en sådan sak man ofta inte tänker på när man ska välja ett förvaringsskåp till kontoret. Ofta är vi vana vid att ha en stor dörr som tar plats i rummet. Fördelen med ett jalusiskåp är att man får bort ytan dörren tar upp, vilket gör att man kan ha förvaring på platser man annars kanske inte hade tänkt sig. I en smalare korridor, ett mindre rum eller ett trångt utrymme där ett vanligt plåtskåp inte hade fått plats, kan ett jalusiskåp fungera bra istället.

 

Skapa fria golvytor med väggförvaring

Den personliga arbetsytan krymper mer och mer på kontor runt om i landet till fördel för större gemensamma ytor. Genom att tänka vertikalt när det kommer till kontorsförvaringen har man möjligheten att frigöra stora ytor på golvet. Med en vägghylla får du enkelt upp din förvaring från golvet samtidigt som du placerar det du letar efter i ögonhöjd. Byggbara hyllsystem för väggar gör att det finns möjligheter att växa och förändra efter behovet.

 

Hängmappar istället för pärmar

Hur ofta har du inte haft en stor, tung pärm som du arbetar med, där det visar sig att din kollegas papper också är i samma pärm? Med en ordentlig hängmappsförvaring kan man enkelt sortera viktiga dokument och skapa ett smidigt arbetsflöde på kontoret. Hängmappar är enkla att märka upp, och ett hängmappsskåp rymmer en stor mängd dokument. Så istället för att ta den tunga pärmen till skrivbordet nästa gång, varför inte en hängmapp med dokumentet du verkligen behöver? 

 

Håll ordning på ditt skrivbord, det skapar arbetsro

Skrivbordet blir ofta en skräphög för pappersdokument och kaffekoppar, känns det igen? Då är det dags att börja hålla ordning på skrivbordet! Rensa bort allt förutom det mest nödvändiga som används ofta under dagen. För att frige mer yta på skrivbordet kan man använda sig av en Toolbar. Toolbaren monteras på skrivbordet och gör att du kan få upp dina skärmar från skrivbordet. Med sina smidiga tillbehör ger den dig också enkla och smarta förvaringslösningar för alla smådetaljer som snabbt tar över skrivbordet. Är det problem med sladdar som tar upp plats kan en nedsänkt bordsbrunn vara en enkel lösning. Du får bort onödiga kablar, samtidigt som du får en snabb och enkel åtkomst till en laddningsplats för din dator eller telefon. Ett smart tips, märk upp dina kablar så hittar du enkelt vilken kabel som går till vad när du behöver plugga in eller plugga ur något.

divider

Genom att följa en del av våra tips blir det enkelt att ta kommando över röran på kontoret! När din inspiration slår till ska det inte vara svårt att hitta rätt verktyg för att förverkliga dina idéer. Funktionalitet bör vara i fokus när du väljer din kontorsförvaring. Genom rätt förvaring kan du enkelt få ordning på dina saker, så du får plats över för dina stora idéer istället!

 

;