<

Meny

Skärmväggar & Ljudabsorbenter - Ljuddämpande skärmvägg och ljudabsorbent för ditt kontor

Läs mer

Alltid fraktfritt
och 7 års garanti
– helt enkelt

Populära produkter i Skärmväggar & Ljudabsorbenter

olika storlekar och färger, med ben
 varianter
Från 1 965 kr
olika storlekar och färger, bordsfäste ingår
 14 varianter
Från 1 150 kr
i 6 olika färger
 varianter
Från 2 430 kr
H 1800 mm, tjocklek 25 mm, vit ram
 varianter
Från 2 495 kr

Skärmväggar & Ljudabsorbenter - Ljuddämpande skärmvägg och ljudabsorbent för ditt kontor

Allt fler kontorslandskap har en öppen planlösning numera och det finns en uppsjö med fördelar med det, men även en del nackdelar man behöver vara medveten om. Störande ljud på jobbet blir snabbt ett stort problem för den som behöver lugn och ro i sin arbetsmiljö. Med rätt typ av skärmvägg och ljudabsorbenter skapar du enkelt en trivsam och lugn arbetsmiljö. En skärmvägg gör kontoret med flexibelt i sin utformning och sänker ljudnivån snabbt, vilket ger en bättre arbetsro. Vi på Gerdmans har ett brett utbud av skärmväggar, ljudabsorbenter och bordsskärmar som underlättar din vardag, tillsammans bygger vi Bättre Arbetsplatser!

Tips vid köp av ljuddämpande skärmvägg och ljudabsorbenter för kontor

Det första du bör tänka på vid köp av en ljuddämpande skärmvägg är att en skärmvägg inte tar bort allt ljud, det kommer aldrig bli 100 % tyst bakom en skärmvägg på ett kontor. En skärmvägg reducerar hur mycket ljudet brer ut sig i en lokal och på så sätt dämpar volymen på vanliga samtal, men du kommer höra din bordsgranne bakom en skärmvägg om du sitter precis bredvid. Du bör alltid välja en skärmvägg som är klädd med ljudabsorberande material, istället för en ren trävägg. Oftast är en skärmvägg byggd med en skumbeklädd porös kärna som sedan är klädd med ett tyg, och din skärmvägg får gärna vara så tjock som möjligt. Ju tunnare din skärmvägg är, desto mindre ljuddämpande effekt får den. När det kommer till höjden på din skärmvägg är det viktigt att tänka på hur du vill ha det på ditt kontor. Ju högre en skärmvägg är, desto bättre kommer den ljuddämpande effekten vara. Utmaningen är att bestämma hur öppet kontoret ska vara men samtidigt ha en fungerande ljuddämpning. En golvskärm på 1500 mm är en lagom variant som är väldigt populär på de flesta kontor. Det gör att ljudet dämpas vid skrivbordet man sitter vid, men man kan ändå se över skärmväggen när man reser sig upp. Om du har höj och sänkbara skrivbord på ditt kontor kan rekommendationen vara att tänka på att ha högre skärmväggar, speciellt om många vill stå upp och arbeta. Anledningen till varför man bör tänka på att ha en högre skärmvägg i de fallen är att utan den högre väggen blir det enkelt att man pratar över väggens topp, vilket gör att den förlorar sin ljuddämpande effekt.

Hur förbättrar man enkelt ljudmiljön med hjälp av en skärmvägg eller ljudabsorbenter

För absolut bästa resultat på ljudmiljön i ett öppet kontorslandskap är rekommendationen att använda sig av flera skrämväggar efter varandra. Med flera skärmväggar fångar varje skärmvägg upp en del av ljudet som studsar runt i lokalen, och du kan få ner den totala volymen eller ”surret” i lokalen bit för bit. Från att ha kunnat höra alla kollegorna i lokalen till att endast höra de närmaste kollegorna i lokalen får man ner ljudvolymen ordentligt! Även med en rejäl skärmvägg kommer det oftast behövas mer saker i lokalen för att dämpa ljudvolymen ytterligare. Ljudabsorbenter för vägg hjälper ytterligare till att få ner volymen på ljudet. Ljudabsorbenter kommer oftast med en modern design och flera olika utförande och färger, och du kan enkelt kombinera flera typer av ljudabsorbenter för att få en snygg design på väggen. Ju mer saker du får upp på väggarna desto mer diffuseras ljudet i lokalen, och ljudabsorbenter är ett utmärkt hjälpmedel för just detta.

Har du frågor kring skärmvägg för kontor eller ljudabsorbenter för industri?

Är du osäker på vilken typ av skärmvägg eller ljudabsorbenter som passar för just din verksamhet? Tveka inte att kontakta oss på Gerdmans, du kan nå oss via telefon, chatt eller mail. Vi hjälper dig mer än gärna med dina frågor!

Vi har alltid 7 års garanti och fri frakt, oberoende vad du köper för produkt. Vi har även 30 dagars fri returrätt på alla köp, och kan skicka det mesta från vårt lager inom 24 timmar. Har du inte hittat vad du letar efter? Vi har möjligheten att få fram fler alternativ än vad vi visar på vår hemsida, det är bara att fråga!