Seatguard by Office Beat Oy, för aktivt sittande

Skapar micropauser

"Seat Guard by Office Beat är en innovativ ny produkt som ser till att du tar tillräckligt med mikropauser under din arbetsdag. Seat Guard enheten förvandlar vilken stol som helst till en smartenhet som ser till att du inte sitter ner för länge. Det är ett kostnadseffektivt sätt att förbättra dina medarbetares hälsa och minskar hälsoriskerna relaterade till för mycket sittande.

Seat Guard är en fullkomligt automatisk enhet och aktiveras av tyngd. Placera den på ditt sittunderlag (kontorsstolen, soffan, sittdynan etc.) och sätt dig ner på den. När du känner att Seat Guard vibrerar – stig upp och ta en paus! Med ca 2 minuter långa mikropauser var halvtimme håller du borta tröttheten under arbetsdagen. Ifall du har ett höj och sänkbart skrivbord kan du dessutom använda Seat Guard till att påminna dig om att stiga upp och arbeta stående: höj skrivbordet till stående ställning då Seat Guard vibrerar, stå så länge du orkar och sätt dig sedan ned. Seat Guard påminner dig om att stiga upp igen efter en halvtimmes sittande!

Tar du flera orkar du mera! Genom att hålla flera mikropauser under dagen kan du påverka din hälsa och din ork på arbetsplatsen positivt och minska sittandets hälsorisker. Därför ser Seat Guard till att du står upp minst 2 minuter varje halvtimme. Varje gång du står upp minst 2 minuter återställs enheten och börjar en ny halvtimmes period från och med stunden då du sätter dig ned. Ifall du står upp innan 30 minuter har gått men sätter dig ner igen innan 2 minuter har passerat, fortsätter enheten från där den blev.

Seat Guard använder 2 x 2032 (3V) batterier som håller flera månader (uppskattningsvis 4 mån) i normalt bruk. Enheten bör förvaras och transporteras så att den inte utsätts för tryck eller vikt. Kyla/frost minskar batteriernas laddning och minskar därmed enhetens prestanda. Den är endast avsedd för inomhusbruk och tål inte vätska."

  • Kräver inga installationer eller anslutningar
  • Effektiviserar arbetet och förbättrar koncentrationen
  • Unik produkt på marknaden

;