<

Meny

Golvskydd & Mattskydd - Skydda ditt golv mot slitage

Läs mer

Alltid fraktfritt
och 7 års garanti
– helt enkelt

per sida
Visning
Golvskydd Protect
 varianter
för hårda golv, L 1200 mm
  • För hårda golv
  • Mönstrad ovansida
Mattskydd Tagg
 varianter
för mattor, L 1200 mm
  • För mjuka golv
  • Mönstrad ovansida
Golvskydd Emmi
svart, LxB 1500x1200 mm
  • Slitstark
  • Laminerad baksida
Golvskydd Essi
 varianter
fjädrande, för sitt och stå
  • Återvinnigsbar vinyl
  • Fjädrande undersida

Golvskydd & Mattskydd - Skydda ditt golv mot slitage

När du flyttar din kontorsstol fram och tillbaka på ditt kontor eller i ditt hem skadas golvet eller mattan snabbt. Vill du förhindra att ditt golv eller din matta slits ut för tidigt lägger du ett golvskydd eller mattskydd under din stol. Ett golvskydd eller mattskydd är den bästa lösningen för att skydda slitage på ditt kontor, vilket sparar pengar för företaget i det långa loppet. Vi på Gerdmans har ett brett utbud av golvskydd och mattskydd i plast för kontor, tillsammans bygger vi bättre arbetsplatser!

Vad är skillnaden på ett golvskydd och ett mattskydd?

Så vad är skillnaden mellan de två olika varianterna? I grund botten är funktionen på både ett golvskydd och ett mattskydd detsamma, dock finns det en liten men dock så viktig skillnad. Ett golvskydd används primärt på trägolv, betonggolv eller liknande och skyddar då ytan på golvet från det extra slitage som uppstår med en kontorsstol som rullar fram och tillbaka. Ett mattskydd används primärt på heltäckningsmatta eller annan typ av matta gjord i tyg. Skillnaden är att ett mattskydd har små taggar undertill som hjälper mattskyddet att greppa tag i mattan, vilket förhindrar den från att glida runt under användning. Man bör med andra ord inte använda ett mattskydd på ett hårt golv, då det inte är dess primära funktion.

Ett golvskydd skyddar inte bara golvet mot extra slitage, utan även stolen. Sitter du i en lokal med till exempelvis ett betonggolv skyddar golvskydd mot extra slitage på hjulen på din kontorsstol, vilket ökar dess livslängd istället. Den absolut vanligaste varianten av golvskydd, stolsunderlägg och mattskydd är en transparent variant tillverkar i stryktålig plast. Med ett transparent golvskydd, mattskydd eller stolsunderlägg smälter det enklare in i golvet och blir mindre synligt. Dock har vi även golvskydd i svart plast som kan bli en snygg inredningsdetalj i rummet, allt beror på vilken typ av golv du har på just din arbetsplats. För den person som ofta står upp vid ett höj och sänkbart skrivbord finns det även kombinationsvarianter av golvskydd, där man har en avlastande skumkärna undertill men med en hård plastyta på toppen som skyddar. Det gör att man enkelt kan kombinera sittande och stående arbete vid samma plats utan att behöva dra fram en ståmatta.

Har du frågor eller funderingar kring golvskydd, stolsunderlägg eller mattskydd?

Är du osäker på vilken typ av golvskydd, stolsunderlägg eller mattskydd som passar för just din verksamhet? Tveka inte att kontakta oss på Gerdmans, du kan nå oss via telefon, chatt eller mail. Vi hjälper dig mer än gärna med dina frågor! Vi har alltid 7 års garanti och fri frakt, oberoende vad du köper för produkt. Vi har även 30 dagars fri returrätt på alla köp, och kan skicka det mesta från vårt lager inom 24 timmar.

Har du inte hittat vad du letar efter? Vi har möjligheten att få fram fler alternativ än vad vi visar på vår hemsida, det är bara att fråga!