Börja det nya året på rätt sätt!

Moodboard 2019

”New Year, New Me” är ett talesätt som brukar användas i början av året. Men varför begränsa det till det personliga planet, även arbetet kan såklart behöva en nystart! Här tipsar vi om några tankesätt att ta med sig till 2019, så man får en bra start på det nya året!

 

Sätt mer färg på kontoret

På svenska kontor har uppiggande färger länge lyst med sin frånvaro och vitt har varit gällande. Att måla om en vägg kostar inte speciellt mycket och tar lite tid i anspråk. Resultatet kan lyfta känslan på arbetsplatsen direkt! Att skapa en fondvägg i en färg som ingår i företagets grafiska profil kan även öka gemenskapen och känslan för arbetsplatsen. Ett annat effektivt sätt att sätta färg på vardagen är att färgkoordinera möbler med övriga textilier och målade ytor. Våga ersätta de typiskt svarta kontorsstolarna med stolar i färg. Tänk ett helt kontor med stolar i samma kulör eller i ett myller av färger från samma skala. Våga ge ny energi åt trött inredning!

 

Mer tyg på kontoret

Hur snygg, luftig och färgglad din arbetsplats än är kan det kvarstå ett stort problem, nämligen ljudnivån. En hög ljudnivå kan förstöra även den bästa arbetsdagen för dig och dina kollegor. En lösning på problemet är mer tyger i inredningen. Tyger mjukar upp och skapar en trivsam känsla på kontoret, samtidigt som det diffuserar ljud och tar bort eko i lokalen. När det är dags för ny kontorsinredning kan det vara värt att se över möbler, gardiner med mera. Genom att koordinera färgerna på möblerna med färgerna på gardinerna kan man enkelt skapa en enhetlig miljö som ger mer energi under dagen.

 

Skapa rum i rummet

En snabb och enkel förändring på kontoret uppnår du genom att skapa ”rum i rummet”, små ytor som ger en avskild känsla, där man kan ha spontana möten eller mindre samlingar. Ytan kan även fungera som en plats för avkoppling på raster. Man kan tycka att en plats för avkoppling är en onödig lyx på kontoret, men den energi det kan ge gör det värt investeringen. En arbetsplats där personalen känner sig bekväm skapar trivsel och välmående.

 

Städa och organisera

Börja det nya året med ett städat kontor! Stökiga bokhyllor och skrivbord är inte bra för någon, det stör din koncentration och riskerar att göra dig stressad. Organisera dina bokhyllor genom att färgkoordinera pärmar och böcker, eller sätt in lite personliga saker att titta på. En trevlig och städad arbetsplats gör att man trivs och mår bra på jobbet.

 

Fira det du har gjort under föregående år

Gör inte bara en ”Att-göra-lista” för 2019, utan titta även på vad du har åstadkommit under det föregående året. Det kanske inte är några märkvärdigheter, men det är bra att reflektera över vad man har åstadkommit och lyfta upp de positiva värdena och arbetsinsatserna från det föregående året. Var stolt över vad du har gjort bra under 2018, så kommer 2019 att fortsätta i samma anda!

;