Kan ditt företag hantera era e-handelskunder?

e-handel

Den svenska e-handelsmarknaden fortsätter att växa så det knakar år efter år även om 2020 var ett litet hack i kurvan på många sätt. Därför har det blivit ännu mer viktigt att man som företag skapar ett väl fungerande samspel mellan sin e-handelsplattform och sitt lager, så man får ett bra flöde mellan utleverans och returhantering.

Låt inte dina kunder vänta

Kunder som handlar via nätet har idag högre krav på hur leveransen ska fungera än vad de hade för några år sedan. Det ska gå snabbt, gärna inte kosta något och ofta komma med fri retur. De flesta större aktörerna på marknaden erbjuder redan någon form av detta, men det ställer högre krav på mindre webbshoppar och e-handelsföretag. Om din hantering inte är snabb och effektiv riskerar du att dina kunder slutar handla hos dig, vilket gör det extra viktigt att kunna ge klara och tydliga besked på när en vara levereras ut till kund. Därför är det så viktigt att hålla den utlovade leveranstiden och att man har en bra orderhantering på plats.

Med de rätta verktygen får du effektiv hantering

Att erbjuda dina kunder en hög tillgänglighet av varor räcker inte, det gäller även att hantera order, leverans och returer på rätt sätt. Som distanshandelsföretag kommer du få mer returer än en vanlig butik handskas med, då dina kunder inte kan klämma och känna på produkterna innan köp vilket gör att behovet för att kunna returnera ökar. Från det att orderunderlaget har skrivits ut till plockningen sätter igång, gäller det att dina medarbetare har rätt verktyg på plats för att få en effektiv hantering av ditt gods. Med rätt vagn blir det enkelt att hantera stora och små mängder med gods samt underlätta plockhanteringen.

 

En lagervagn är en flexibel lösning där den översta hyllan oftast är flyttbar eller fällbar vilket gör att du enkelt kan ta större typer av gods på vagnen. Med en rullcontainer får du en vagn som kan hantera stora mängder gods utan någon risk för att godset trillar ut på sidan, då rullcontainern har höga väggar som håller godset på plats. Plockvagnar och e-handelsvagnar effektiviserar orderplockningen på lagret och går att bygga ut efter behov. Välj till exempelvis mellan en mindre trappstege för att enklare nå högre på hyllan eller en skrivpulpet som kan hålla plockordern på plats under plockning, bara din fantasi sätter gränsen för hur du kan anpassa din vagn. Genom att arbeta genomtänkt och smart med rätt typ av vagnar får du en effektiv hantering av dina ordrar på ditt lager.

Hur kommer framtidens e-handel se ut?

Många förutspår att e-handel kommer fortsätta öka i rasande takt i framtiden och att våra paketvolymer kommer bli större och större. Därför är det viktigt att redan nu börja tänka på hur man vill att sitt företags distanshandel och logistikhantering ska fungera. Kommer vi använda oss av automatiska drönare som levererar paketen direkt till konsument? Blir det internetanslutna dropboxar som tar över?

 

Oavsett hur framtiden kommer se ut kan du känna dig trygg i att vi på Gerdmans kommer ha en lösning som underlättar din vardag och hjälper ditt företag ta nästa steg in i framtiden. Vi hjälper dig oavsett var ditt företag är i sin resa. Tillsammans skapar vi bättre arbetsplatser!

 

;