Gerdmans inredningshjälp gav nytt liv till foajén från 80-talet

Gerdmans inredningshjälp kundcase nolato
"Det gäller att göra ett bra första intryck," menar Eija Lindberg på Nolato. Med rätt idéer, inredningshjälp och produkter skapade Gerdmans en ny social och populär lounge i Nolatos entré. För spontana möten, större samlingar, kaffepauser och annat.

Öde foajé har blivit Nolatos nya samlingsplats

Receptionen var övergiven och den stora foajén från 80-talet som dagligen mötte alla medarbetare och besökare var kal, outnyttjad och ogästvänlig. Med Gerdmans hjälp har den nu istället blivit Nolatos nya populära samlingsplats och ytan används för allt möjligt – lunch, fika, besök, avstämningsmöten, storsamlingar och tillfällig arbetsplats. 


Ny inredning har gjort foajén till en populär samlingsplats.

Visionen om en flexibel arbetsplats

Nolatos foajé fungerar som enda entré för alla tre bolagen och här passerar ca 200 personer varje dag. Ytan är 19 x 23 meter stor och mäter hela 10 meter upp till glastaket. Runt foajén finns ett flertal kontorsrum placerade. I ett av dem sitter CEO-assistent Eija Lindberg. Hon berättar:

"Det är lätt att bli hemmablind och glömma hur viktigt det första intrycket är. Men efter att ha tittat ut mot den övergivna foajén i flera års tog jag, tillsammans med tidigare ekonomichefen Heléne Persson och marknadschefen Michela Nalin, äntligen tag i problemet och lade fram ett konkret förslag som fick gehör. Om vi bara höll oss till budgeten så fick vi fria händer att göra någonting bra av foajén."


Ytan kan numera användas som både som tillfällig arbetsplats, för möten och fikapauser.

"Vår dröm var att dela upp den stora ytan i tre zoner med trevlig och flexibel inredning så att lokalen skulle kunna utnyttjas på så många sätt som möjligt. Vi lade fram våra önskemål till några olika leverantörer som fick lämna förslag, däribland Gerdmans."

Gerdmans förslag träffade mitt i prick

"Förslagen vi fick in skilde sig som natt och dag. Det märkes tydligt att Agneta på Gerdmans verkligen hade lyssnat på oss för hon hade lyckats fånga vår vision perfekt och hittat helt rätt känsla. Samtidigt vårdade hon budgeten med stor respekt. Till exempel såg hon direkt att vi kunde behålla bordens underreden och ge dem en ny look genom att enbart byta ut bordsskivorna." 

”Agneta var också väldigt noga när hon letade fram möbler för att få dem i exakt rätt nyanser, för att stämma med våra profilfärger rött, svart och grått. Det var aldrig någon tvekan – det var Gerdmans förslag vi ville ha!" 

 

Nya foajén överträffade förväntan

"Att det bara kunde bli så här bra, flexibelt och lättskött! Foajén har nu blivit en samlingspunkt för både spontana sociala möten och storsamlingar när något händer. Många väljer ofta att sitta här i stället för i konferensrummen. Det finns både kaffe- och vattenstation och en skärm av ”snowflakes” som snyggt delar av för att dölja kopieringsmaskin och posthantering."

Fem fika-/lunchbord, två högryggade ljuddämpande soffenheter och en besökshörna med två soffor, några puffar och en stor tv-skärm på rullstativ. Varje zon ramas in av ljuddämpande mattor som döljer det gamla klinkergolvet på ett snyggt sätt. I två riktningar går det att fälla ner projektordukar för digitala presentationer och det är enkelt att ställa hit fler stolar.

"Som pricken över i hamnar Agnetas stora runda Nolato-röda pall i blickpunkten direkt när man kommer in. Ett läckert förslag som dessutom visat sig fungera som en perfekt piedestal till en jättepampig och uppskattad julgran."

Gerdmans levererar mersmak

"Gerdmans levererar en helhet på ett mycket proffsigt sätt. Agneta fanns till och med på plats vid leveransen om det skulle uppstå några detaljer att åtgärda. Hennes engagemang vill vi gärna uppleva fler gånger. Därför har vi låtit henne fortsätta rita på våra nya omklädningsrum och fem kontor som ska göras om totalt," avslutar Eija med ett leende.

Vill du också ha kostnadsfri inredningshjälp?

Gerdmans har 16 000 produkter av hög kvalitet som blir till inspirerande miljöer. Vi hjälper dig att planera allt från kontor till spännande lounger, men också fräscha omklädningsrum, lager- och industrimiljöer. Från idéer och planering till ritning och montering. 

Kontakta oss 
projekt@gerdmans.se
0433-740 80 

LÄS MER OM INREDNINGSHJÄLP >

SE FLER KUNDCASE >

;