Gerdmans inredningshjälp gav matsalen ett ansiktslyft

gerdmans inredningshjälp gav matsalen hos jämshögs folkhögskola ett ansiktslyft

Jämshögs Folkhögskola grundades 1960. ”Möblerna i matsalen har nog stått där lika länge. Nu ville vi få en ansiktslyftning och en annan känsla. Ingen stereotyp skolmatsal, utan en mer välkomnande miljö, med lite olika typer av sittplatser, som en restaurang eller ett café. Vi tog hjälp av Gerdmans inredningsteam”, säger Per Andersson som är rektor på skolan.


Matsalen är en central plats på alla skolor och arbetsplatser. På lunchen möts människor för att umgås och då vill man vara bekväm i en härlig miljö. Jämshögs Folkhögskola i Blekinge tog kontakt med Gerdmans för att förnya sin matsal eftersom de inte riktigt visste hur de skulle gå till väga. De ville förnya och skapa en plats där elever och lärare kunde plugga, jobba och äta.


Gerdmans har ett brett sortiment av möbler och inredning, men erbjuder också kostnadsfri inredningshjälp, om man som Per vill få till en ny känsla men inte vill eller kan göra det själv. Det börjar med ett besök på platsen där Gerdmans kikar på vilka möjligheter och önskemål som finns. Matsalen på Jämshögs Folkhögskola består av två delar som separeras av en murstock. Inredningen bestod av furumöbler som placerats ut utan större eftertanke.


”Vi besökte folkhögskolan under våren för att känna in känslan och personalens behov", säger Ida Svantesson på Gerdmans. ”Vi mätte upp lokalen och började skissa fram ett första förslag.” citat gerdmans inredningshjälp Ida Svantesson

Ida presenterade en moodboard med inspirationsbilder som gjorde det tydligt vilken känsla som skulle eftersträvas samt vilka färger som skulle återkomma i inredningen. Även konkreta förslag på möbler togs fram och diskuterades med Per och gänget i Jämshög.
 moodboard gerdmans inredningshjälp

Samarbete och dialog


Under processens gång blev det fler träffar och omarbetade skisser. En av de mer praktiska aspekterna som det läggs mycket fokus på är hur man vill att flödet ska se ut i lokalen, vart människor ska gå samt åt vilket håll.

ritning gerdmans inredningshjälp
”Gerdmans tog sig an uppdraget väldigt seriöst och med stor entusiasm. De lyssnade på oss, sedan kom de tillbaka med förslag på förbättringar i inredning och textilier. De är professionella, trevliga människor och vi hade dessutom väldigt kul tillsammans”, säger Per.

citat gerdmans inredningshjälp jämshögs folkhögskola

Ritningarna som togs fram visade exempel på möbler och hur de kan placeras i matsalen för att skapa rätt flöde och känsla. När alla var nöjda med ritningarna tog Gerdmans hand om beställningen och såg till att allt levererades samtidigt. Gerdmans fanns också på plats i Jämshög när leveransen av alla möblerna kom.


”Det var skönt tyckte vi. De monterade inredningen och såg till att allt kom på rätt plats. De tog även hand om allt emballage för återvinning”, säger Per.

Wow-känsla

Lagom till terminsstarten i augusti kunde restaurangen på Jämshögs Folkhögskola slå upp dörrarna. Ritningarna blev till verklighet och det färdiga resultatet blev bättre än förväntat. Förslagen på möbler, placering, textilier och kulörer vävdes samman och förvandlade den gamla matsalen till en restaurang.

gerdmans inredningshjälp matsal jämshög

”Vi gick från sliten matsal till mysig restaurang på några månader. Den stora murstocken med två eldstäder, blev en tillgång snarare än ett problem vid möbleringen. Soffan som löper längs hela väggen fanns inte i våra tankar från början, men Gerdmans hade rätt – den gör mycket för känslan. Här sitter elever och äter sin frukost tillsammans, andra slår sig ner och bara myser. Några kommer in under dagen och tar en fika eller pluggar. Vi har ett hundratal matgäster varje dag och har fått till ett bra flöde i lokalerna”, säger Per.

gerdmans inredningshjälp jämshögs folkhögskolagerdmans inredningshjälp jämshögs folkhögskola

Vill du också ha kostnadsfri inredningshjälp?

Gerdmans har 16 000 produkter av hög kvalitet som blir till inspirerande miljöer. Vi hjälper dig att planera allt från kontor till spännande lounger, men också fräscha omklädningsrum, lager- och industrimiljöer. Från idéer och planering till ritning och montering. 

Kontakta oss 
projekt@gerdmans.se
0433-740 80 

LÄS MER OM INREDNINGSHJÄLP >

SE FLER KUNDCASE >

;