Gerdmans förverkligade idén om en kreativ arbetsplats

Piab kundcase

”Innovationer är hjärtat i företaget. Vi önskade oss en arbetsplats som tillåter kreativt arbete och attraherar framtidens medarbetare. Gerdmans projektteam har fått fram helt rätt känsla”, säger Fredrik Thuman som är R&D Director.

 

När Piab flyttade till sitt nya helrenoverade huvudkontor fick Gerdmans i uppdrag att optimera utvecklingsavdelningens nya labbytor. Det nya huvudkontoret är arbetsplats för totalt 120 medarbetare som består av företagsledning, IT, HR, marknad, inköp, produktionsplanering och utvecklingsavdelning.

 

 ”Vi har fått tre gånger så stora labbytor på två hela våningsplan. Från början var tanken att flytta med det vi hade och sedan komplettera med det vi behövde av arbetsbänkar och hyllor. Sedan försökte vi visualisera vad vi egentligen önskade oss - ett ballt techlabb!”

piab kundcase 2

Gerdmans var det självklara valet


Det krävdes ett omtag för att få till en enhetlig stil med rätt känsla. Gerdmans erbjuder ett stort sortiment av inredning och utrustning, men också kostnadsfri inredningshjälp.

”Gerdmans var redan en etablerad leverantör hos oss. När vi skulle göra om labbmiljöerna, så visste vi vilka vi ville jobba med. Ida Svantesson, som är projektsäljare på Gerdmans, har coachat och utmanat oss och kommit med snabba svar, nya idéer och lösningar.”

piab kundcase 4

Vägen till en minimalistisk och harmonisk arbetsplats


Gerdmans kände in känslan och tog alla mått på plats. Sedan skissades en enhetlig och funktionell inredning fram. Gerdmanshyllan i olika höjder och djup optimerar varje centimeter, låsbara plåtdörrar, sidostycken, förvaringsbackar i olika utförande och storlekar, arbetsbänkar – allt i samma grå nyans. 

piab kundcase 5

"Samarbetet har flutit under hela processen med Gerdmans. Ibland har det krävts speciallösningar, och då har Ida tänkt till och gjort det enkelt för oss. Resultatet är minimalistiskt och cleant, men samtidigt ombonat och harmoniskt. Ordning och reda har dessutom gjort oss mer effektiva. Vi lägger inte tid på att leta efter utrustning och verktyg.”


Fredrik Thuman, R&D Director, Piab

piab kundcase 6

Om Piab: Sven Tell var fascinerad över talet pi och utvecklade en unik cirkelpassare. Företaget fick namnet “Pi” och “AB”. Sedan starten 1951 har innovationer för industriautomation radats upp. Sven son Peter Tell uppfann den första vakuumprodukten, som blev starten för expansionen ut i världen. Idag har företaget närmare 200 patent och 1200 medarbetare i mer än 100 länder. Huvudkontoret ligger i Danderyd utanför Stockholm.

Vill du också ha kostnadsfri inredningshjälp?

Gerdmans har 16 000 produkter av hög kvalitet som blir till inspirerande miljöer. Vi hjälper dig att planera allt från kontor till spännande lounger, men också fräscha omklädningsrum, lager- och industrimiljöer. Från idéer och planering till ritning och montering. 

Kontakta oss 
projekt@gerdmans.se
0433-740 80 

LÄS MER OM INREDNINGSHJÄLP >

SE FLER KUNDCASE >

;