Fixa din uteplats inför hemestern!

Hemester

Med sommarens intåg är det dags att göra ordning uteplatsen för grillsäsongen och de ljusa och varma sommarnätterna. Många gånger har uteplatsen varit försummad under hela vintern och har ett rejält behov av ett ansiktslyft? Här är våra tips på hur du på ett enkelt sätt kan lyfta din uteplats till en ny nivå och se till att din hemester blir perfekt!

Fyra tips för den perfekta uteplatsen

1. Tänk vardagsrum fast utomhus

Det första steget för den perfekta uteplatsen är att få din uteplats att kännas som hemma. Låt ditt vardagsrum följa med ut, dekorera din uteplats med rejäla utemöbler, plädar som du kan använda på kyliga sommarnätter, mjuka och färgglada kuddar eller mattor som är sköna att gå på barfota.

Planteringsvagn

 

2. Skärma av med hjälp av blomlådor eller planteringslådor

Det är lätt hänt att man kan känna sig utsatt utan väggar när man befinner sig utomhus. En kall vind som blåser eller nyfikna blickar gör att man inte alltid känner sig bekväm. Genom att skärma av din uteplats skapar du en trygg oas för avkoppling. Med en blomlåda eller planteringslåda kan du göra grönskande väggar, eller varför inte sätta upp ett luftigt staket eller en spaljé? Välj den variant som passar dig bäst!

 

3. Ett tak skyddar och ger svalka

Som vi alla vet är det svenska sommarvädret inte alltid att lita på, ibland är det strålande solsken och andra gånger öser regnet ner! Genom ett överhäng eller en parasoll får du skydd mot både regn och sol. För ett mer permanent skydd kan en pergola vara rätt lösning. En pergola med klätterväxter skapar skugga och skydd under de varma soldagarna och blir en lummig oas att trivas under!

 

4. Glöm inte utebelysningen!

När skymningen kommer och det börjar bli mörkt är det ännu viktigare att du har rätt belysning på plats för att du ska kunna fortsätta använda din uteplats. Fina ljusslingor, lyktor eller ljus gör att du kan skapa en mysig atmosfär när solen krupit ner ovanför horisonten. Inomhus brukar man säga att man ska ha någonstans runt fem till sju ljuskällor per rum för att få ett bra resultat, varför inte arbeta på samma sätt utomhus? Nuförtiden finns det ett brett utbud av väderbeständiga ljuskällor du kan använda utomhus. Ett tips är att lysa upp träd och buskar runt din uteplats, det skapar en fin stämning.

 

Genom att tänka igenom ditt behov av din uteplats kan du på ett snabbt och enkelt sätt skapa en perfekt oas för avkoppling och underhållning. Vi på Gerdmans har ett brett utbud av utemöbler som kan förgylla din uteplats och ge dig de rätta förutsättningarna för en riktigt skön sommar.

 

;