Just nu: SOMMARKAMPANJ ☀ -20% på ALLT

Förebygg smittspridning på arbetsplatsen

Förebyggande hygien

I dagsläget är det viktigt att man tänker på vad man kan göra på sin arbetsplats för att förebygga och undvika smittspridning. Kanske handlar det om att hålla avstånden från varandra eller se till att det finns skydd för personalen som arbetar i en utsatt situation? Vi på Gerdmans har produkterna som hjälper till att förebygga smittspridning och ger dig tips på hur du kan använda dom på ett effektivt sätt.

Så får du en bra handhygien

Handsprit är ett effektivt hjälpmedel i kampen mot smittspridning, det dödar bakterier, virus och många andra mikroorganismer och desinficerar dina händer enkelt och snabbt. Den dödande effekten kommer från alkoholen som är på minst 60 %, alkoholen förstör cellmembranet i bakterierna, virusen eller mikroorganismerna. Att ha en god handhygien är därför viktigt för att förhindra smittspridning. Om du inte har tillgång till handsprit är det bör du tvätta händerna extra noga med tvål och vatten. Känner du inte att du vill tvätta händerna varje gång du rör vid något kan andra typer av handskydd vara en effektiv lösning för att hålla en hög handhygien. Engångshandskar som är livsmedelsgodkända blir i så fall ett effektivt skydd mot smittspridning. Glöm inte att även torka händerna, en handduksautomat eller torkpappershållare är enkel att använda och håller dina händer torra.

Hjälp personalen att undvika smitta

Arbetar din personal i en situation där det blir mycket kontakt med utomstående? Det kan handla om butiksbiträde, servicepersonal eller receptionister som är extra utsatta? Med ett hostskydd skapar du en barriär som hjälper till att skydda din personal från smitta. Hostskydd finns i dagsläget i två vanliga varianter, nedhängande eller stående. Ett nedhängande hostskydd är en bra lösning på de platser där man inte enkelt kan ställa upp ett hostskydd, till exempelvis i en kassa. För en receptionsdisk eller ett skrivbord är ett stående hostskydd oftast en bra lösning.

Ordning och reda bland väntande kunder

Har du kunder som besöker din arbetsplats varje dag? Även om många är medvetna om att man bör hålla avstånd från varandra för att undvika smittspridning, kan det ibland vara svårt att göra det på ett enkelt sätt. Avspärrningsband på stolpe eller för vägg gör att du enkelt kan anvisa dina besökare var du vill att dom ska vara i lokalen, så du kan anpassa folkflödet på rätt sätt. Ta gärna ytterligare hjälp av golvmarkering för att visa var dina kunder och besökare ska stå. En påbudsskylt kan vara ytterligare ett hjälpmedel för att uppmärksamma dina besökare om vad som gäller. Påbudsskyltar kan du enkelt sätta upp på väggar eller hänga från tak på ett synligt sätt.

Tillsammans undviker vi smittspridning

Vi på Gerdmans har ett brett utbud av produkter som hjälper mot smittspridning. Vi har alla ett ansvar att göra vårt bästa för att minimera riskerna, och vår förhoppning på Gerdmans är att vi kan hjälpa dig och ditt företag ett steg i rätt riktning. Tillsammans bygger vi bättre arbetsplatser!

 

;