5 tips för ett inspirerande kontor

5 tips för inspirerande kontor

Om du spenderar många timmar vid skrivbordet är en inspirerande kontorsmiljö ett måste både för din produktivitet och ditt välmående. Vi ger dig några tips på hur du kan tänka du inreder ditt kontor för ökad inspiration!

Det finns många saker att ta hänsyn till när du ska inreda ett kontor. Att utnyttja de ytor som finns, kombinera funktionalitet med design samt få en snygg design, är ibland svårt att lösa själv. Vi ger dig några tips som kan förbättra ditt välmående, minska stressen och skapa en positiv atmosfär på ditt kontor.

Ljudnivån

Tänk på ljudnivån i rummet. Genom ljudabsorberande golvskärmar och bordsskärmar får du ner oljud i rummet som ökar din koncentration. Textiler och andra typer av mjuka ytor hjälper att diffusera ljudet ytterligare.

Organisera mera

Snygga och praktiska förvaringslösningar hjälper dig att hålla ordning på ditt skrivbord. Tänk på att utnyttja den extra förvaringsplatsen under skrivbordet genom att skaffa en hurts för förvaring.

Sitt rätt

En justerbar kontorsstol och ett höj och sänkbart skrivbord är otroligt viktigt för din ergonomi. Ett aktivt sittande i form av ergonomiska stolar, balansbollar eller liknande varvat med att stå upp, är något som kan stärka din kropp och förebygga arbetsrelaterade skador.

Naturligt ljus

Det finns oändligt med studier som visar på fördelarna med naturligt ljus – du blir piggare, presterar bättre och mår bättre. Se över de fönster som finns, skym inte det naturliga ljuset med persienner och gardiner samt tänk på hur du placerar ditt skrivbord. Det är även stor skillnad på lampor och lysrör, dåliga ljuskällor kan orsaka flimmer som leder till stress och huvudvärk.

Tänk grönt och våga färg

Att inreda med färg innebär inte att du behöver måla om hela kontoret – det räcker med små färgklickar och inredningsdetaljer som till exempel lampor och textiler i färg. Glöm inte heller växterna, de ger inte bara en mer levande miljö utan renar även luften samt tillför syre. Grönt sägs också vara en lugnande färg! 

 

;