<

Meny

Inred din industriarbetsplats med eftertanke

När en arbetsplats i industrimiljö ska inredas finns det många faktorer att ta hänsyn till – både avseende ergonomi och funktionalitet. Grunden för en god arbetsmiljö är ett helhetstänk som inkluderar allt från anpassningsbara och kvalitativa produkter till rätt ljus.

Att skapa en bra industriarbetsplats kan låta enkelt i teorin, men i verkligheten kräver det mycket eftertanke. Idag är många industriarbetsplatser föråldrade och tar inte hänsyn till de behov och krav som personalen, och framför allt den nya generationens arbetare, ställer.

För att få till den perfekta industriarbetsplatsen handlar det inte bara om att ha det rent och prydligt utan det gäller att anpassa sig efter sin personal och skapa arbetsplatser som är moderna, effektiva och som förebygger belastningsskador. Individuell justering med hjälp av exempelvis höj- och sänkbara bänkar och bord, transport- och lyftverktyg samt rätt belysning innebär en förbättring av prestanda och produktivitet. På längre sikt resulterar det i en ergonomisk arbetsplats i färre arbetsrelaterade sjukdomar.

– När det gäller en industriarbetsplats är det generellt sett viktigt att anpassa produkterna efter medarbetarna. Vi går mer och mer mot anpassningsbara produkter och ett mer långsiktigt tankesätt, förklarar Jonas Persson, Product Manager på Gerdmans.

Jonas menar att många arbetsplatser bara tänker statiskt och ”inside the box”, istället för att tänka större och ta hänsyn till helheten.

– De flesta tänker endast arbetsställning, men glömmer allt runt omkring som avfallstunnor, rätt belysning och ståmattor som är några av de faktorer som påverkar ergonomin.

Målet för Gerdmans är att skapa arbetsplatser som fungerar för alla människor och miljöer med anpassningsbar inredning som effektiviserar och ökar kvaliteten. Säkerhet är något som också står i fokus.

– Säkerheten är givetvis väldigt viktig. Beroende på vilken typ av industri det handlar om och vilka material man hanterar anpassar vi våra produkter efter verksamheten, säger Jonas och summerar:

– Det viktigaste vi har är personal och människor som vistas i olika miljöer. Därför bör man investera i sin arbetsmiljö och utrustning.